diumenge, 8 de febrer del 2009

Ser del Barça

Diumenge, día futbolístic per antonomàsia. Marc incomparable per expressar una idea que fa temps que em ronda pel cap i no sabía ben bé com dir sense ferir susceptibilitats, fins que he arribat a la conclusió de que me la bufa. Em cago en tots aquells que diuen ser del Barça sense tenir ni puta idea del que significa.

Fer-se del Barça és alguna cosa més que una decisió arbitrària. Estimar aquest club implica certes coses i és incompatible amb d'altres. Em refereixo sobretot als malparits (del Barça o no) que volen desposseïr al club de la seva càrrega simbòlica utilitzant la penosa excusa de que no s'ha de barrejar la política amb l'esport. I què ha sigut el Madrit sino el equipo de España quan guanyaven copes d'Europa mentres la roja feia el ridícul més espantós? Quan aquest estiu veu sortir al carrer a empalagar-me del vostre sentiment cañí cridaveu 'que viva el fútbol de calidad practicado por jugadores de nuestro Estado y además un brasileño' o 'Yo soy español, español, español'? Expliqueu-me d'una puta vegada perquè és lícit fer una utilització patriòtica exacerbada del Fernando Alonso i el Rafa Nadal però us emprenya que el Barça tingui un tuf (mínim, per cert) catalanista.

Més. I tranquils que avui porto bilis per donar i regalar. De què collons us queixeu tots aquests socis, penyistes o aficionats del Barça a la resta de l'Estat als que us fa ràbia que a les trobades de penyes hi hagi parlaments en català, que no hi hagi la bandera espanyola a la Masía o que el president actual no sigui un feixista redomat com els dos anteriors i sí coherent amb la història del club? Oi que a cap escocès amb dos dits de front se li acudiría fer-se del Celtic i reclamar una major sensibilitat amb el protestantisme? Oi que no? Potser és que sobreu, capsigranys. Sou vosaltres els que us heu de fer d'un club i no el club fer-se a vosaltres. I si el Barça juga bé i l'equip del vostre poble no, doncs us corsequeu.

I també em comença a rosegar la canoca dels collons aquesta corrent silenciosa però imparable de catalans acomplexats que es deixen portar per la Brunete mediàtica a l'hora de criticar a jugadors com l'Oleguer, el Valdés, el Gerard Piqué o el Bojan. Els mateixos que després li llepen l'ullera al Messi i a l'Iniesta. Aquests juguen al Barça perquè son catalans però son uns paquets, diuen... Què us estan portant a l'hort! No us adoneu que a alguna gent li pica que triomfin catalans a l'equip? Us recordo com tractava la premsa de Madrid al Xavi i al Puyol fa dos anys? Com qüestionaven el seu compromís amb la selección mentres a Raúl Bravo, Albelda i fins i tot a Pernía (que és argentí) no els tocava ningú?

Vomito en tots aquells culés esclaus de grupo PRISA que toleren programes anti-barcelonistes com La Gradería o el Carrusel Deportivo, on la imparcialitat és tan patent que per contrarrestar als Lama, Guasch i companyía tenen al Minguella i l'Oliveros.
Em pixo en tots aquells que s'han burlat del Laporta per fer el discurs aquell del loro mentres seguien llegint les columnes d'opinió d'El Mundo Deportivo. Us van advertir sobre gent que no és del Barça i preten influir-hi, sobre la desproporció de les crítiques i el mal que fan al club... Però no reconeixerieu un perico d'aquests de can Godó ni que us l'introduissin pel cul. Volien a Bassat i no volien a Rossell i Laporta, després volien a Rossell i no volien a Laporta i volien a Scolari però no volien a Rijkaard. Resultat: dues lligues i una Champions. Rijkaard era una pobre víctima sense culpa de res, volien a Mourinho i no a Guardiola, volien a Ronaldinho i no volien a l'Eto'o i afirmaven que sí estabamos tan mal . Resultat: el mateix equip amb Alves i sense Ronaldinho s'està petant tots els récords de la lliga. Efectivament, Laporta és el desquiciat i no vosaltres.

Dels 150.000 socis que diuen que té actualment el Barça, a mí me'n sobren com a mínim la meitat (tots els que corresponen al nunyisme nostàlgic i ressentit més els espanyolets en la distància que no entenen res). I ara volen reformar els estatuts del club per a que es pugui votar per internet? No fotem!

15 comentaris:

Anònim ha dit...

l'admiro com a blogger, pq no em perdo cap dels seus posts. El tinc a "favorits" i tot. I després del discurs k acaba d fer el Barça, segur k vostè hi enten molt més ke jo de futbol. No em va això de raspallar a la gent, per tant ho deixaré akí. Aviat escriuré sobre el k en penso d'això de "ser del barça" al meu blog. De moment, simplement el saludo.

Josep ha dit...

Ben dit.

Però hi he trobat a faltar una referència més clara i contundent a eixe exèrcit de garrulets anomenats periodistes esportius

... ha dit...

i lo bé que m'ho vaig passar veient el 2-0 contra el Real Podrit a les 12 del migdia hora local d'on habito? Això no ho paga ni la mastercard...
Salut!

Anònim ha dit...

Bon dia avui per parlar de fútbol, per mi la lliga ja es podria haver acabat ahir a les 23:00.

D'acord amb tu, Markutis. Els mateixos que reiteren que no s'hauria de barrejar futbol i política (cosa que seria l'ideal en el cas d'un país normalitzat), després són els que més insisteixen en la nacionalitat dels esportistes medallistes.

Això t'ho he dit per fer-te la pilota, perquè ara t'he de confessar una cosa que no et puc seguir amagant: Normalment segueixo els partits del meu equip pel Carrrrussel Deportivo. Com que la majoria de vegades estic obligada a seguir-lo per la vella tradició de la ràdio, és l'única emissora que he trobat que puc escoltar cantar amb alegria "goooooooooooool de osasunaaaaaaaaaaaa" (i collons, fa il.lusió que et cantin així els gols del teu equip!). La resta d'emisores es dediquen a dir "ha marcat l'osasuna" que si t'en descuides ni ho sents, i ja prou costa escoltar aquesta frase màgica, que només falta que ho diguin de manera tan sosa. A més m'encanta el pip pip pip d'avís de gol (quan tingui un mòbil que em pugui baixar tons me'l posaré), que et fa posar els collons per corbata cada cop que ho comences a escoltar sense saber encara qui ha marcat.

I això que Osasuna vol dir Salut, però gaire bo per la salut no ha de ser el que patim últimament. Ahir el vaig poder veure per internet i t'asseguro que els últims minuts no vaig poder estar davant l'ordinador.

Si per lo del Carrussel m'elimines de la llista de blogs, tranquil que ho entendré...

Markutis ha dit...

kusdoninpelcul: Molt bé, jove padawan. Seguirem les seves evolucions.

Josep: El tema periodisme esportiu, que com vostè ja sap domino força bé, mereix una entrada a part. La tinc pendent.

Albert: Tots conservem a la retina aquella imatge del Cannamalo menjant-se el pal. És una d'aquelles visions que perduraran per sempre.

iaia: No em malinterpreti. Jo també escolto el Carrusel Deportivo quan m'avorreixo i vull seguir la jornada. Només defenso la incompatibilitat de ser del Barça i escoltar els partits del teu equip en aquest progama. Per seguir un Valencia-Racing collonut, per seguir un Barça-Numancia, caca. Dit això, amb el cas que acostumen a fer-li a equips com Osasuna, vol dir que no li sortiria més a compte buscar una radio navarresa per internet?

Modgi ha dit...

No faci trampes, Markutis, que aquí tothom utilitza el barça pel que li convé. El problema de fons és que tenim un pseudo-estat català tant de merda, amb zero personalitat internacional i amb uns empresaris que, aquests sí, són uns catalans acomplexats, que necessitem fer servir el barça per donar a conèixer qui som.

El cas del Bojan és paradigmàtic. Al nano des de fora l'empenyen perquè vagi a la sel·lecció, i des del club perquè es faci l'abanderat d'un nou i abiciós projecte esportiu català. I ell NOMÉS vol jugar a la piloteta!

Si et cagues en els que fan servir l'esport per exaltar l'espanyolisme, cagat també en els que ho fan amb el catalanisme.

Markutis ha dit...

Miri que no m'agrada discutir-me amb vostè, senyor Modgi, però no em deixa més remei. Si llegeix atentament la meva entrada veurà que no em cago en els que fan servir l'esport per exaltar l'espanyolisme sino en els que fan servir l'esport per exaltar l'espanyolisme i després parlen de no barrejar-lo amb la política.

sr. Manel ha dit...

Jo jo reumiria tot amb una gran frase del filòsof Jimmy Jimenez Arnau:

-Solo los de Madrid entendemos al Madrid. ¿Los de fuera de Madrid que son del Madrid? ¡Que les den por culo!

Ja veig com el seu perfil va prenent forma. Que gran!

Modgi ha dit...

No es preocupi, Markutis, que la meva fidelitat cap a vostè no depèn d'aquesta discussió.

És que per mi el barça és 'lomahgrandre', i tots aquests subratllats de la procedència d'un esportista em sonen a instrument propagandístic a lo Otto Dietrich.

mcarbo2001 ha dit...

Ha vingut la punkie madrilenya i l'ha segrestat??
Segona dosi de biografia ja!
...estic cubant una grip/mal de queixal, entengui la desesperació d'entreteniment dins de casa...

Anònim ha dit...

Analitzaré uns quants punts:
-El barça si tan catalanista y separatista és, hauria de jugar només amb catalans com fa el Bilbao.
-Sense cap dubte si el arça no fos euip defensat a l'Estat mai, i dic mai, hagués tingut tanta repercusió y jugadors que han estat jgant aquí mai ho haguessin fet.
-L'Oleguer era una puta merda fastigosa.

Markutis ha dit...

Jo l'analitzaré a vostè, anònim: és un fill de puta.

Com no vull ser simplista li diré perquè:

- Utilitza arguments trillats
- Els utilitza com si fossin seus
- Son arguments tan facilment rebatibles que fan mandra d'entrada
- Vostè no és del Barça però opina, per tant només pot ser treballador d'El Mundo Deportivo o un català del Madrit. Ergo, fill de puta.
- L'Oleguer era un defensa marcador més que correcte i, al contrari del que s'ha dit tantes vegades, ser idependentista i no amagar-se'n l'ha perjudicat en comptes de beneficiar-lo.
- Oleguer Presas va ser titular en una final de la Champions i la va guanyar, Salva Ballesta no. Ho lamento.
- Oleguer Presas és titular a l'Ajax, Salva Ballesta és suplent del Màlaga.
- Entrar a un blog a opinar sense donar la cara és propi d'un fill de puta.
-

Anònim ha dit...

Sóc l'anònim d'abans.
Tens molta poca classe quasi be tanta poca com l'oleguer el qual efectivament fou titular i culpable del gol de Campbell.
Afirmant que el Salva no ha estat titular a cap final de champions entens que sóc seguidor fascista quan em repugna totalment aquesta ideologia però tu, com molts altres ineptes, penses que pel motiu de no ser nacionalista, sóc de l'altre extrem, això s'anomena ignorància.
A més, penses que sóc català únicament perquè ho parlo, què, és que Catalunya és l'únic territori on es parla el català, demostres un cert egocentrisme i poc respecte per les comunitats de València i les illes per tant ets un impresentable ignorant.
També, tu dius que utilitzo arguments trillants i fàcilment contestables. Bé dons, contesta i l'argument més fort que utilitzo no és l'insult com ho fas tú.
No tinc raó dient que el Barça hauria de jugar amb catalans que reflecteixen la teòrica identitat del club?
Finalment, he de dir que tot i no defensar el independentisme ho respecto sempre que sigui des de la no violència i que, i acabaré com he començat l'Oleguer no ha estat afectat fortament pel fet de ser nacionalista, únicament amb la marca Kelme y els xiulets fora la qual cosa t'asegur no va minvar la seva qualitat.
Y per cert, sóc Carles, tu que vols que m'identifiqui la qual cosa crec que no canvia res però bé si t'agrada més...

Markutis ha dit...

Carles, per ser balear tens un gran català central. Dono per segur que valencià no ets, perquè no diries que parles català.

Carles, fins i tot la selecció espanyola juga amb un brasiler. Perquè el Barça hauria de jugar només amb catalans pel fet de representar Catalunya? A l'Athletic (o Bilbao, com tu dius amb mala baba) la màxima estrella és un de La Rioja.

Carles, si no ets feixista et planyo. Això només pot significar que ets votant del PSOE.

Carles, un català no nacionalista és un babau. A tu també et donen pel cul per ser català, encara que tu et sentis més espanyol que les matances de braus.

Carles, quin gran demòcrata estas fet! Per tu aguantar insults xenòfobs als estadis i que et cancel.lin un contracte publicitari per fer ús de la llibertat d'expressió no és res. Doncs au! Quan quedem per anar a insultar jugadors negres i musulmans? Demòcrata!

Carles, no negues ser del Mandril, així que em reafirmo en el meu diagnòstic sobre la teva catadura moral.

Carles, ets tu qui entra al meu bloc i per això t'insulto si em rota. Ara, per exemple, no em dóna la puta gana.

Anònim ha dit...

En efecte amic escric més bé català que balear ja que a les escoles ensenyen a escriure més l'estil català que no pas el balear.
Es cert que l'Oleguer era insultat als camps de futbol però crec que no únicament pel que va dir, sinó per como ho va dir. Estic d'acord que la majoria del espanyols són molt poc respectuosos ja que no hi ha dia que no xiulen el himnes de les seleccions, etc. És cert que espanya juga amb un estranger però es que l'Estat no predica amb l'exemple del nacionalistes.
Et juro que no dic Bilbao amb les dolentes intencions que penses i es que a vegades teniu una espècie de mania persecutòria y pensau que tot el que es diu es en contra de l'identitat nacionalista. Per que jo sàpiga el Athletic de Bilbao, es de Bilbao com el seu propi nom ho indica. Sento si ta ofès.
A més, ara me n'adono que he posat fascita i no feixista, error.
Una cosa més, que el Senna jugui amb Espanya per a mi no suposa un gran inconvenient, així como que el Barça jugui amb jugadors de fora.
Finalment he de dir que per mi "el sentirse orgulloso de la patria"
és una autèntica bajanada i sempre que el catalanistes es riuen del pobres ineptes espanyolistes no se n'adonen que en moltes ocasions fan el mateix.