diumenge, 8 de març del 2009

Òptica blaugrana: La pressió

Tot i que encara és diumenge, ja podem dir que ha sigut un cap de setmana de glòria pel barcelonisme. El Madrit 2 punts més lluny i l'Espanyol en condicions de ser cuer. Però dimarts hi ha partit de Champions i com el Madrit quedi eliminat a Anfield ja cal que ens anem preparant per a un nou tsunami de campanya mediàtica d'a por ellos, oé desde la capital. I de potència multiplicada per la necessitat imperiosa de vendre il.lusió a la lliga davant la possibilitat d'un any en blanc.

M'avanço als esdeveniments desde ja i abans de que entrem en un procés d'histèria col.lectiva vull posar sobre la taula algunes dades:

1) El rècord històric de puntuació de la lliga (des que les victòries valen 3 punts) és de 85 punts. Això significa perdre només 29 punts de 114 en una sola temporada.

2) Al Barça li falten 22 punts per arribar a aquest registre i al Madrit li manquen 28 punts

3) Queden 12 jornades i 36 punts per disputar

4) En 12 jornades, el Barça necessita 7 victòries i 1 empat per guanyar qualsevol lliga disputada fins avui. El Madrit necessitaria 9 victòries i 1 empat

5) En 12 jornades, el Barça pot perdre 4 partits i empatar-ne 1. El Madrit només en pot perdre 2 i empatar 1.

6) Si el Barça un d'aquests 4 partits el perd contra el Madrit per menys de 3 gols, igualment és campió


PARLEM DE NOTAR LA PRESSIÓ, ARA? Ja m'ho pensava...

I dues més de regal:

7) El calendari diu que el Madrit encara ha de jugar contra Sevilla, València i Vil.la-Reïal fora de casa. El del Barça que ha de jugar a casa contra Sevilla i Vil.la-Reïal i visitar al València.

8) L'última jornada el Barça la juga a La Coruña contra el Deportivo, que com a molt es jugarà entrar a la UEFA. L'última jornada el Madrit visita El Sadar per jugar contra Osasuna, que es pot estar jugant el descens.



*Nota per als lectors no futboleros d'aquest bloc: Aritmètica, kabbalah i psicologia pel mateix preu en una sola entrada. Qui diu que el futbòl no és cultura?

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Nosaltres sí que tenim el calendari fotudíssim, ja que tenim Sevilla, penúltima amb el Barça al Camp Nou i l'última amb el Mandril al Sadar. El que vol dir que per anar bé hauríem de dur 9 punts d'avantatge per sobre els altres.

Veig un futur ben negre...Sort que els pericos van perdre ahir. Si avui guanyem a l'Sporting, anirem escalant llocs.

A nosaltres ens convé que el Barça tingui assegurada la lliga abans que jugui contra nosaltres. Així, potser serà algo més benevolent, tot i que ja no me'n refio si hi ha l'Espanyol pel mig, doncs algun maletí caurà perquè l'equip "ultra-català" es mantingui a Primera.

L'any passat el Mandril va fer algo similar contra el Zaragoza: els estava regalant descaradament el partit, però aquells van ser tan patates que no ho van saber aprofitar.

sr. Manel ha dit...

Gràcies Markutis per aquesta anàlisi... Té més dades estadístiques que la Sexta, que estan cada dos minuts posant estadistiques absurdes. Això si que m'ajuda a creure! Per cert claríssimi fora de joc del Juntelman en el gol del Madrizzz. I ningu diu res.
Jo també tinc una doble sensació: per una banda m'agradaria que el Liverpool chorrees al Madrizzz, però dona molt de gustillu veure'ls eliminats. Ehmsss...

Unknown ha dit...

no sé si alguna vegada conseguiré disfrutar de tots els matissos que ofereix el futbol...

Josep ha dit...

Doncs sí, aritmètica, kàbbalah, psicologia i esperit nadalenc a les portes de la primavera.

Pare Bukkàkez ha dit...

Jo estic molt enfadat amb el futbol:

Ara diuen que és l'opi del poble, quan de tota la vida ho havia sigut la religió!
Intrusisme!

Anònim ha dit...

Serà opi del poble, però jo ara mateix necessito algo més fort que l'opi per dormir, després del cabreig que porto.

Markutis ha dit...

Ho lamento, iaia. Està la cosa molt fotuda aquest any. En condicions normals, veient la situació dels equips d'abaix la salvació estarà en els 45 punts. Si no fos perquè encara falten molts enfrontaments directes et diría que fer 20 punts de 36 és gairebé impossible.

Modgi ha dit...

Per si no fos prou, ha tornat Injesta i l'acadèmic Gabi Milito està a puntet de sortir del forn. I tot, gràcies al punt d'indefecció de Vega de l'Street Fighter. Pinto ai lobiu!