dilluns, 31 d’agost del 2009

Motivació

Convenientment motivada una persona pot arribar a fer coses de les que mai hagués imaginat ser capaç. Invocant a la superació en nom de causes pretesament justes o com a mínim lloables l'ésser humà ha guanyat guerres, assolit noves fites, trencat barreres i conegut la glòria. Però compte, perquè la motivació és una arma de doble tall. Tots coneixem almenys algú excessivament motivat. Almenys una persona que enganxada a la droga de l'autosuggestió hi posa massa ganes. Monitors d'esplai, practicants d'esport amateur, adeptes a una secta, fans d'un grup de música, hooligans d'un equip. Gent que cerca la seva dosi d'èpica en les coses qüotidianes i no dubtarà en incitar-vos a seguir-los en la seva follia. Si decidiu deixar-vos arrossegar per aquests líders vocacionals pot ser que acabeu convertits en una millor versió de vosaltres mateixos, però el més probable és que acabeu com aquests nens:



Us he de confessar que no havia vist res igual des del flautista d'Hamelin, i si no em creieu feu una ullada al bloc d'aquest bon home. No voldria precipitar-me però tampoc posaria la mà al foc per assegurar que qualsevol d'aquests nanos passaria un control antidopping a la sortida d'un assaig de la coral.

7 comentaris:

bule ha dit...

m'ho temia, s'està preparant l'holocaust zombie.

Anònim ha dit...

Preferia els que cantaven l'himne de l'Athletic...

Valero Sanmartí ha dit...

Paraules que podreixen el llenguatge: motivació, coaching, nen interior, autoajuda...

No sé que és pitjor. Que els argentins descobrissin el psicoanàlisi o que ho fessin els nordamericans.

Pare Bukkàkez ha dit...

A mi les úniques persones excessivament motivades que m'agraden són aquelles de gènere femení i obsessionades amb les relacions personals breus, altrament anomenades ninfòmanes.

A la resta, també els desprecio.

Modgi ha dit...

Els monitors d'esplai són com aquells pares que volen superar els seus fracassos a través dels seus fills, però encara pitjor. Volen fer-ho a través dels TEUS fills. kill'em all, kill'em all!

sr. Manel ha dit...

Té més mertit aquell tio que va entrar a una pressó per muntar "El coro de la cárcel". Mai més s'ha sabut res del pobre noi...

Agnès Setrill. ha dit...

Aiii! no he aguantat ni 20 segons!
I això que m'he tapat una mica els ulls amb una mà, com quan veia una pel.li de terror!