dilluns, 14 de setembre del 2009

Carta oberta al senyor alcalde

Batlle català que t'estàs fregant les mans davant l'èxit mediàtic d'Arenys de Munt, em dirigeixo a tu cofoi de bona voluntat per advertir-te un parell d'aspectes que has de tenir en compte abans de trepitjar en fals. Sóc conscient de que ara que finalitza la primera fase del Plan E i amb l'escassedat de fons que assota els municipis veus el referèndum sobiranista com una possibilitat immillorable per reactivar l'economia del teu poble, de la mateixa manera que un equip de Segona B salva la temporada amb una eliminatòria de Copa contra el Barça. Imagines botigues buides i bars i restaurants al límit de la seva capacitat però, per començar, ja has fet tard. El que tenen els gestos simbòlics és que la glòria només se l'emporta el primer. Si la vaga de fam se la va apoderar Mahatma Gandhi i totes les que han vingut després són una anècdota curiosa, ningú recordarà el segon poble independentista de Catalunya.

Si has de fer el referèndum, però, fes-lo ràpid. Abans que davant el tsunami de consultes sobiranistes el Govern central trobi la manera d'il.legalitzar-les. A més, corres el perill de veure't afectat pel síndrome 'Amistós de la Selecció Catalana' que consisteix en una progressiva pèrdua d'interès a mida que un acte es va repetint i la gent en constata la inutilitat.

Per altra banda, has de saber que hi ha una sèrie de condicionants que t'impedeixen dur-ho a terme:

1. Si ets militant del PSC. El teu partit no et deixarà fer aquestes exhibicions de radicalitat.



2. Si el teu poble forma part del Baix Llobregat. Perquè t'afecta el punt anterior i no voldràs fer el ridícul obtenint un no rotund com a resultat.
3. Si el teu poble forma part del Vallès Occidental. Perquè segurament t'afecta el primer punt i en cas de que siguis militant de CiU depèn de si t'estimes més al papa (Artur Mas) o a la mama (Duran i Lleida).
4. Si ets militant d'ERC. Perquè no està clar fins quan està disposat a aguantar el senyor Puigcercós que a ell el vagin xiulant arreu mentres el Carretero li menja l'electorat.
5. Si ets militant del PP. Perquè el teu poble no és a Catalunya.

En definitiva, alcalde, pensa-t'ho bé. Més val tenir a la gent fregida a obres públiques o la caixa buida que empipar a l'amo.

9 comentaris:

CusCus ha dit...

Què succeeix si el prohom és militant d'ICV i batlle?

Escric des d'un poble de fora de Catalunya tot i ser a menys de 40km de Barcelona. I és que senyors, el nostre batlle era PPero (en coalició amb PSC). Pocs, però tristament, n'hi ha.

Markutis ha dit...

No fotis! Quin és aquest poble que va ser governat pel PP? I com es deia l'alcalde? Ja ho sap aquest paio que és l'home més poderós de la història del seu partit a Catalunya?

sànset i utnoa ha dit...

Crec que si uns quants pobles més fan un referéndum d'aquests aconseguirem que la COPE torni a contractar al màrtir Jiménez "el Santo".

Potser seria divertit i tot...

I mentrestant, que el Laporta vagi parlant, així és posaran més nerviosos, que ho hauran de llegir a l'As i tot!

sALUT!

*sÀNSET*

CusCus ha dit...

Sí que ho sap que era l'home fort del PP a Catalunya: un poble de més de 5.000 habitants va controlar durant 12 anys! Es va voler fer senador (fracàs) i diputat al parlament de Catalunya (èxit). Li va faltar habilitat i sobrar cubates. Ara que CIU l'ha fet fora, sobreviu al consorci de la zona franca.

El poble és Sant Andreu de Llavaneres, on els diables del correfoc es van espantar en veure Vidal-Quadras mirant-los.

Josep ha dit...

Cal anar més enllà: referèndum + Pla Ẽ + tradició de festa major cruel amb els animals + rumors referents al furor sexual dels habitants del poble

I a triomfar!!

Anònim ha dit...

Abans era el promocionar el "turisme sostenible" i inventar un museu de qualsevol cosa, robant els quatre estris que li queden als quatre pagesos del poble.

Ara, això dels referèndums. Això sí, enviem-hi la secreta per controlar tots els eixelebrats del poble, i com que no tenim tants calers com perquè els mossos ens facin cas, enviem-hi el secreta del mateix poble, aquell que ningú no coneix.

ararat ha dit...

Jo em pensava que tot s'emmarcava dins d'una estratègia nacional d'obtenir la independència "poble a poble".

Però sí, tens raó, la glòria se la queda el primer que la fa. És com aquell tio que fa uns anys va crear una plana a internet on venia cada pixel (d'un total d'un milió) per publicitat a 1 dolar. Els va vendre tots i es va forrar. El segon i el tercer que ho van provar van fer el pena.

CPL ha dit...

Sóc jo... o cada cop que entro hi ha una capçelera diferent??
què bo!

Markutis ha dit...

@Sànset: Si, si, nosaltres pendents dels referèndums de pega que en poc mesos ens tomben les sobres de l'Estatut que vem aprovar, ens pujen els impostos i l'IVA i ens prohibeixen fumar al bar.

@CusCus: Mare de Déu senyor, un alcalde del PP a un poble del Maresme. On anirem a parar! Maresme potent, Catalunya independent.

@Josep: Parlem de Flix?

@iaiapunkarra: Tanta policia perquè? Jo fa temps que ho dic, que en aquest país fa falta que passi una desgràcia perquè ens fotin cas. Si no hi ha ferits i morts no surts a les noticies internacional, es veu que la colonització constant i l'expoli no vènen tant.

@ararat: Si tingués 15 anys jo també m'ho pensaria. El que passa és que ja tinc una edat com per adonar-me que aquests referèndums són la rebequeria del nen de papà que amenaça amb marxar de casa i a continucaió demana diners per l'hotel.

@CPL: Vol dir? Deuen ser imaginacions seves.