divendres, 12 de març del 2010

Assumptes propis

Alerta, que vinc amb el misantropòmetre pels núvols. Ara mateix sóc com el centre de Barcelona. Tot l'odi que m'intenti empassar pel carrer Aragó sortirà ràpidament per la Gran Via.

Conclusions després d'un matí de gestions per la ciutat comtal:

1) Hi ha coses que no queda bé dir perquè són políticament incorrectes, encara que la realitat s'entesti a fer-les paleses constantment. Per exemple, un vehicle que para on no toca, que circula envaïnt els altres carrils i frena perillosament cada 50 metres té un 20% de possibilitats de ser conduït per un transportista i un 10% de portar matrícula de Lleida o Girona. El 70% restant són conductores. Si a més no sap girar el percentatge puja fins al 99,8%. El 0,2% que queda corresponen a un invident amb parkinson i a un ximpanzè que es va escapar del zoo i va robar un cotxe per continuar la fuga.

2) Els funcionaris són la monarquía absolutista del segle XXI. Éssers convençuts d'estar per damunt del bé i el mal, de pertànyer a una institució intocable, d'ostentar uns privilegis vitalicis i d'aplicar un poder inqüestionable sigui quina sigui la naturalesa de les seves decisions. Jo dic que vem enterrar la guillotina massa aviat.

3) Els garatges de l'Eixample els va dissenyar un psicòpata agorafòbic que deixa en Jigsaw a l'alçada d'un aficionadet al TENTE. Em recorden a Indiana Jones y la última cruzada. Ja és tot un repte entrar-hi sense segar alguna part del teu cotxe contra una columna; és tot un acte de fe deixar-hi les claus en mans d'un personatge sinistre que no coneixes de res però té tota la pinta de cascar-se-la mentres olora les calcetes de la seva iaia; i al final t'has d'empassar el calze amarg de la factura que et carden.

22 comentaris:

Anònim ha dit...

No podria estar més d'acord en el tema dels funcionaris. I anar per Barcelona en cotxe?! Quin perill! Per dins la ciutat és millor el transport públic.

L'illa dels monstres ha dit...

1) Curiós, fora de Barcelona si veiem un cotxe que fa el tonto hi ha un 50% de possibilitats que el renec sigui "De Barcelona havia de ser". Ara amb això de que no sabem d'on són els cotxes perquè les matrícules no ho marquen, és una dita que s'està perdent. Era un odi recíproc molt guapo (o macu, segons d'on siguem). El tema dones al volant ja és un tema més universal, amb % similars a tot arreu

2) Vaig a buscar la pala i l'ajudo a desenterrar guillotines. Quan vaig a hisenda (m'hi toca anar més del que voldria) els pateixo, però a la vegada penso que aquella és la seva única oportunitat durant el dia de sentir-se superiors a algú, perquè dubto que fora de l'oficina puguin saber més que ningú sobre cap tema

3) lo pitjor són algunes barreres o valles que és impossible que vegis pel retrovisor i te les menges fent marxa enrera. hi ha unes ebullicions de sang als parkings soterranis tan grans que molt em temo que contribueixen al canvi climàtic

Anònim ha dit...

1) Pensi que és pitjor en terres empordaneses: els conductors imprudents són francesos i per tant no serveixen ni per follar.
2) Per molt menys abans els catalans degollàvem el virrei amb una falç. Ara els paguem l'esmorzar. Així 'nem.
3) Crec que molts d'aquests garatges pertanyen a Nuñez y Navarro, ja poden riure dels pisos patera. Aviat cridaran als dissenyador de tetris per si queda espai per algun smart.

Markutis ha dit...

@Albert: Sí, clar. Si això ja ho sé. La putada és quan treballes en mig d'una autopista i has de tornar a la feina tot just després de fer les gestions.

@Illa: Clar! Ara ho entenc tot! Els que encara porten la matrícula antiga deuen ser gent gran. Iaio + de províncies = Paco Martínez Soria.

sal i sucre ha dit...

Deixi el cotxe fora de la ciutat i arribi en transports públics, recony!! Que també sembla que tingui ganes de patir!!!! És que s'ha de ser de poble, per fotre's a Barcelona en cotxe i pretendre circular amb tranquilitat.
El tema de les dones al volant deixem-lo perquè li hauria de donar la raó i em fot molta ràbia. Perquè jo en sóc una excepció.

Modgi ha dit...

És curiós que el blog que més obertament s'escriu sobre la misantropia sigui el que més seguidores té.

D'altra banda, aplaudeixo (askataplas!) que a l'hora de parlar de funcionaris no hagi fet servir el terme "kafkià", un dels tòpics més despreciables pronunciats per dones de mitjana edat i estudiants pijos que en sa puta vida han llegit res d'en bo d'en Franz. Jo sempre he preferit Kafka de la vaca.

Dr. Muerte ha dit...

Sobre el punt 1 imagini una societat on el 90% (potser em quedo curt) dels cotxes són de canvi automàtic, cosa que fa que les dones no hagin de PENSAR ni preocupar-se en canviar de marxa. El resultat és un festival de putes perilloses muntades en cotxes de 3 tones. L'apocalipsi.

Unknown ha dit...

Doncs espereu que algun dia surti al mercat el Volvo YCC (Designed by women for women). Llavors els homes ja podem abandonar els cotxes i passar-nos en massa al transport públic (soterrat, a poder ser).

Vegem-ne algunes característiques:

- Espai per deixar el bolso entre els seients davanters (per fer-ho, han canviat de lloc la palanca de canvi i han posat un fre de mà electrònic, que al capdavall, són coses que sempre fan nosa).

— Botó «Car care» que reserva hora amb el rentacotxes.

- No es pot accedir al motor.

- Infinitat de butxaquetes per tot arreu per guardar-hi collonades (fins i tot un paraigüer).

- Obertura automàtica de portes per quan van carregades de bosses.

- Totes les peces tèxtils es poden treure fàcilment per posar-n’hi d’altres amb altres colors i textures.

- Els reposacaps porten un espai per poder-hi fer passar la cua del cabell.

- Autodiagnosi que avisa al taller mecànic quan passa alguna cosa.

- Mesurador d’aparcament (per veure si el cotxe i cap) i aparcador automàtic que evitar xocar amb els cotxes del davant i darrera.

- Retrovisor més gran per facilitar el maquillatge.

Efrem ha dit...

xDDDDDDD

Com que no condueixo no penso en tot això, però el que sí que compartim és l'odi als funcionaris, en conec d'un que (cas real) en insistir com un xaiet els seus drets mil i una vegades, amb tota l'educació... i el funcionari de torn no donar-li (perquè no li sortia dels santíssims collons) el que per dret demanava... Va dir que anava a casa a buscar l'escopeta, i ben ràpid que li van donar el que necessitava.

Remitjó ha dit...

Jo vull centrar-me en el punt 3 i fer una comparativa:

Preu de 24 hores de pàrquing:

- centre d'Alacant: 12 euros

- centre de MadriT: 25 euros

- centre de Barcelona: 60 euros


Si jo tingués un clot al centre de Barcelona, posaria un pàrquing i el deixaria a càrrec d'un tarat folla velles que no em cobrés massa.


Tot guanys.

Anònim ha dit...

Quan surt aquest cotxe amb butxaquetes per tot arreu, lloc per deixar la bossa, mirall gros, mesurador d'aparcament...?

Oh, se li podria fer un favor a l'inventor/a!!!!


wowwww!

Ah, això que els homes es posin nerviosos per com condueixen les dones és una ximpleria. A mi em molesta que ells orinin drets! i no m'hi foto.

Markutis ha dit...

@Helena: No tots som aficionats a la pluja daurada, senyoreta Arumi. A mi el que faci la gent en la seva intimitat m'és ben igual. No em queixo de les males conductores perquè em vingui de gust que condueixin diferent, sino perquè hi he de compartir asfalt.

Anònim ha dit...

Doncs en parella, o a la feina o en llocs públics, s'ha de compartir bany i tassa del W.C. I MOLTS HOMES deixen gotes a la tassa, Sr. Markutis, que és com compartir asfalt, però en pitjor, creguim!
Jo, si tingués una empresa qualsevol, granjeta d'esmorzars, escola, etc, etc, OBLIGARIA A SEURE A LA TASSA A TOT QUISQUI. Seran la hòstia conduint però en l'asfalt del marbre...hi ha molt de PORC SENSE PUNTERIA!

Pere Perellon ha dit...

Dos coses ha matitzar: els funcionari i l'administració estan dirigits per la política, per tant, als polítics ja els va bé que tot el que passa recaigui la culpa als funcionaris. En quan a la circulació, natros no tenim cap culpa de res? Sempre és de l'altre. En dies de bogeria lo millor es agafar el transport públic, que per això el teniu, no com aquí baix que no tenim res.

RaT ha dit...

Miri que em fa ràbia donar la raó (a mitges) però generalment és nota quan una dona condueix (sobretot si és un 4x4 a la zona alta de bcn). De totes maneres ho accepto però els percentatges de que parla tampoc són aquests. Ha tirat a la baixa el tema de les matricules no-barsalonines.

Sobre els aparcaments, experimenti amb el que hi ha a la plaça de la Revolució a Gràcia, és tota una experiència.

I un apunt: podrien fer més grans els retrovisors? a les 7.30h costa fer-se la ratlla als ulls amb una sola mà...

Benvingut a Barsalona!

c.e.t.i.n.a. ha dit...

Barcelona pels guiris! Fora els catalans de Barcelona!

Josep ha dit...

Doncs vostè encara es queda curt!

En el punt 1 cal afegir la frase sagrada "Ei, kestoy trabahando". Com si cobrar una nòmina a final de mes justifiqués incomplir les normes i fotre l'altra gent.

En el punt 2 falta matisar els tres estaments que hom troba a les oficines públiques: funcionaris, interins i treballadors subcontractats. Segons sembla, els més ineptes són els més ben pagats i els que tenen la feina assegurada.

Té vostè el meu suport!

Josep ha dit...

Benvolguda Helena:

totalment d'acord. Jo miccione assegut. Assegut i amb els peus penjant, ho faig des de el balcó de ma casa, i tinc molt punteria encertant la calba del venedor de la ONCE.

Anònim ha dit...

mira, que mono, amb la manegueta des del balcó. Ara, si almenys té punteria...ja és algo.

Josep ha dit...

Sí, però recorda que HO FAIG ASSEGUT, com a tu t'agrada.

I sí, tinc molt bona punteria, tinc un detector d'al·lopècics a la punta de la cigala.

Anònim ha dit...

I tens fotos d'això, Josep?
seria impagable veure-les,
jajajaja

:D

Josep ha dit...

No, és molt perillós. Imagina't que un grup d'al·lopècics violents es queden amb la meua cara i la meua adreça.