dimecres, 29 de setembre del 2010

Vodafone

A continuació una història real. Ahir al migdia decideixo despenjar el mòbil convençut de que es tracta d'un pobre comercial que rebrà tot el pes de la meva còlera acumulada durant una setmana de rebre trucades insistents des del número 1444. Ja n'estic fins els collons. L'únic dubte que tinc és si engegaré a la merda un subcontractat de Movistar o d'Orange. Doncs no, és de Vodafone. Un noi amb accent canari m'anuncia que l'empresa està tan contenta de la meva fidelitat com a client que em regala la connexió a internet pel mòbil durant un mes. L'única pregunta que em formula és si sóc el titular de la línia. Responc amb un monosíl.lab, concretament que "sí". Seguidament em diu que passarà la trucada a la seva supervisora. Una noia amb accent canari entra a la conversa i en nom de Vodafone m'agraeix la confiança en la seva empresa i em repeteix les condicions del regal: un mes de connexió gratuïta a internet a través del mòbil com a premi a la meva fidelitat i... si estic content amb el servei i el vull contractar només hauré de pagar 12 euros mensuals. Aquesta última part no la repeteix perquè és completament nova. S'acomiada amb aquella fórmula tan rabiosa del Don Marc que s'entesten a utilitzar els teleoperadors i es queda en silenci com esperant un comiat de part meva. Em decanto per un molt escuet "Vale". Em penja. En total la trucada dura un parell de minuts.
Una estona més tard rebo un missatge al meu telèfon mòbil. Vodafone em notifica que ja s'ha produït el canvi de tarifa que he demanat i que entrarà en vigor a partir de les 12 de la nit. Em puja la mosca al nas i decideixo trucar al Servei d'Atenció al Client per sortir de dubtes. M'atenen en català perquè així ho vaig especificar en el seu dia. Explico el meu cas a la noia. Primer de tot em vull assegurar que la trucada rebuda era realment de Vodafone. Em confirma que el 1444 correspòn al departament de màrqueting de l'empresa. A continuació vull saber si tal i com m'han explicat a l'anterior trucada em regalen l'internet durant un mes amb la possibilitat de contractar el servei si així ho decideixo. I resulta que no, que ja tinc contractada la tarifa de 12 euros mensuals i si no vull pagar a partir del segon mes m'hauria de donar de baixa. Li explico a la teleoperadora que a mi no és això el que m'han dit i que ni tan sols he donat el meu consentiment pel canvi de tarifa, que senzillament me l'han aplicat. La noia es disculpa tan ràpidament que resulta sospitós. Em pregunta si vull donar de baixa el servei, li dic que sí i en un minut de rellotge tot queda anul.lat.


Puc entendre que hi hagi algú suficientment il.lús com per intentar guanyar-se la vida convencent-me de canviar de companyia, tot i que m'emprenya. Que m'empaitin els que ja em tenen com a client em toca més el voraviu. Però que m'intentin estafar m'indigna. Em sembla absolutament escandalós que Vodafone de manera organitzada es dediqui a encolomar increments de tarifa als seus clients i que n'hi hagi prou amb un "sí" i un "vale" fora de context per justificar-ho. Quantes de les víctimes d'aquest engany faran la mateixa trucada que jo abans de pagar la primera mensualitat de 12 euros? Quants clients trigaran mesos en esbrinar perquè la seva factura telefònica és més gran del normal? I mentrestant, ells Vodaforrant-se.

9 comentaris:

Txisky ha dit...

No estigui tranquil fins que li arribarà la factura!

Remitjó ha dit...

Si està espantat amb el seu servei de mòbil, prove a contractar l'ADSL. Jo he estat a casa 3 mesos sense telèfon perquè em van assignar un número que no era el meu i no van ser capaços de canviar-lo. Això sí, cobraven religiosament cada mes. Finalment, vaig haver de canviar de companyia i perdre el meu número de sempre. Per no pagar l'impost revolucionari, vull dir, la permanència, vaig tornar el rúter i el modem USB quan vaig donar-me de baixa, però en comptes de aplicar la baixa, van convertir la línia de l'USB en prepagament i em van cobrar 6 euros (recorden, jo ja havia tornat l'USB)


És tan estrany, o més, que sona.


Fills de Puta.

Pere Perellon ha dit...

Jo, m'he passat a Yoigo: és més barat!! I no explico lo de la última factura de Vodafone perquè és massa larg, però penós.

Josep ha dit...

Això clama una venjança!
Ens organitzem?

Mike Tracking ha dit...

Amb mi Vomistar va anar més enllà sense ni una trucada ni un avís ni res de res, em van enviar un SMS on m'informaven que la meva tarifa havia quedat obsoleta (?¿?¿) i automàticament m'aplicaven una tarifa que multiplicava per 4 els preus que estava pagant. Em donaven l'alternativa de donar-me de baixa sense cap tipus de recàrrec. Ho vaig fer ipso facto.

Anònim ha dit...

Jo no m'hi parlo amb aquesta gent de les companyies telefòniques, ni tan sols la meva sempre "tinc una cosa al foc" que m'estalvia tots aquests rollos.

C. ha dit...

jo també vaig rebre un missatge com el seu, tinc per religió no agafar trucades del 1444. Quan vaig veure a la factura que m'havien carregat els 12€ vaig fer una trucada incendiària a Morrofone. Després de 1h i 45 minuts escoltant música enllaunada van accedir a retornar-me els diners del servei que no havia sol·licitat perquè era una clienta que mai havia portat problemes. Quins collons!

Karri ha dit...

Doncs jo si tinc un dia dolent, em dedico a agafar aquestes trucades i descarregar la meva ira contra aquests pobres infeliços!

c.e.t.i.n.a. ha dit...

Movistar també em va fer una cosa semblant fa anys, però evidentment em vaig negar a pagar tot i las seva cartes amenaçant-me amb portar-me a judici. Al final em vam tornar al contracte original i seguidament em vaig donar de baixa.

Ara soc d'una operadora virtual. Tarjeta de pre-pagament i ni cap trucada promocional. El paradís!