dilluns, 18 d’octubre del 2010

Sandro Rosell facts

Dissabte es va produir una cosa molt curiosa. Una important institució esportiva va decidir portar als tribunals al gestor que l'ha situat en el moment més àlgid de la seva història. I dic moment àlgid perquè és reconegut per totes les parts que en els últims 7 anys s'han aconseguir més títols i més ingressos que mai. És un fet objectiu. També és un fet objectiu que dels 8 exercicis econòmics gestionats per l'ex-president 6 han donat beneficis i 2 han registrat pèrdues. Curiosament, el primer i l'últim.


Per resumir, el Barça portarà a Joan Laporta als tribunals per haver donat un total de 48 milions d'euros de pèrdues en 7 anys de mandat. I tenint en compte que en aquest últim exercici 2010 se li atribueixen 79,6 milions de dèficit i que les pèrdues heretades per aquells 8 dies de mandat de 2003 pujen a 63,8 milions això vol dir que entre 2004 i 2009 el Barça va generar 95,4 milions de superàvit. La fórmula és senzilla. Si el primer i l'últim any de mandat has perdut 143,4 milions d'euros i al final només et poden acusar de perdre'n 48 en el còmput global vol dir que durant 6 anys no ho has fet tan malament. Ah, sí, i pel mig has guanyat 4 lligues i 2 Champions (54 títols en total comptant les seccions professionals). Una gestió desastrosa.

Però és que resulta que en aquest 48 milions d'euros de pèrdues ens trobem que hi estan comptabilitzats els 60 milions que va haver d'abonar el Barça a Hisenda per impostos impagats de l'època Núñez. I que els 63,8 milions perduts en 8 dies de 2003 surten de la diferència entre el que es va pagar en el seu dia per jugadors com Rochemback, Geovani Deiberson, Christanval, Enke o Mendieta (així fins a 12 crack més) i el preu pel que es van poder vendre. Encara més, resulta que el vicepresident esportiu i màxim responsable de la Junta d'en Laporta a l'hora de donar altes i baixes el 2003 es deia Sandro Rosell.


Però no... No pot ser que n'estiguem fent un gra massa, oi? Perquè agafo la premsa i llegeixo que Joan Laporta va buidar la caixa. I de sobte es confirma el que diaris de Madrid ja estaven publicant des de fa setmanes i que per molt que em trenco el cap no sé qui els hi ho deu haver filtrat: quants euros es va gastar Joan Laporta en paper de vàter, si menjava canapés o crusanets a les mitjes parts dels partits i si fuma Marlboro o Ducados. I em domina la sensació de que Joan Laporta és la reencarnació de Jesús Gil. I agafo la calculadora. I em surt que la suma de despeses personals "injustificades" de la Junta d'en Laporta que s'ha fet pública (ja de forma oficial) les últimes hores és equivalent a 8,5 milions d'euros. I se'm passa pel cap que només que l'actual Junta hagués comptabilitzat el traspás de Yaya Touré al Manchester City a la compta d'en Laporta de la mateixa manera que sí li computa el fitxatge de David Villa aquests 8,5 milions ja estarien eixugats. I poc després Sandro Rosell anuncia que malgrat la seva impecablement austera i estoica gestió l'any que vé calcula que el Barça tindrà 21 milions d'euros de pèrdues. I fet i fet m'adono que a qui més cara li sortirà la broma és al Barça, que ha passat de gaudir una reputació de club modèlic a tenir un ex-president imputat i donar imatge de bancarrota. Tot això en només 100 dies.


Reflexionant una mica sobre el tema, i en vista de que això del judici va per llarg, he arribat a la conclusió que un personatge de la talla de Sandro Rosell mereix la seva pròpia llista de fets rellevants. Heus ací:

- Sandro Rosell és tan mal negociador que no deixa de mamar-se el dit ni a la llotja

- Sandro Rosell és tan rancuniós que no es parla amb sa mare des que va deixar de donar-li el pit

- Sandro Rosell és tan mònguer que passaria un càsting de Gran Hermano sense canviar-se de sexe

- Sandro Rosell és tan inútil que els seus pares s'estimen més la liquadora

- Sandro Rosell és tan dolent que la gent d'Ascó votaria a favor de la Planta de Residuus Nuclears a canvi de que ell no s'hi instal.lés

- Sandro Rosell és tan covard que juga al parxís amb escorta

- Sandro Rosell és tan paranoic que quan truca a Telepizza dóna l'adreça del veï per si el repartidor és un espía d'en Laporta

- Sandro Rosell cau tan malament que a l'orla de la Facultat la resta de companys apareixen amb careta

- Sandro Rosell és tan lleig que va encarregar especialment un DNI amb lletres Comic Sans perquè la foto no destaqui

- Sandro Rosell té tan poca gràcia que un dia es va quedar tancat a l'ascensor amb l'Eugenio i d'allà va sortir l'acudit de Mis Tetas

- Sandro Rosell la té tan petita que després de 20 anys de matrimoni la seva dona ha de fer servir un accelerador de partícules per trobar-se el forat negre.

- Sandro Rosell és tan fill de puta que va néixer en un prostíbul i per trobar-se com a casa al Barça ha reservat el dret d'admissió

I de Bonus Track l'article d'un analista que no és sospitós de Laportista i sí de ser una de les (poques) millors plomes del periodisme esportiu en castellà: AQUÍ

20 comentaris:

xavi ha dit...

totalment d'acord! Es unc cabronàs que no ha parat de fotre sitsanya per darrera i sense donar la cara, indirectament, fent servir hombres de paja! Almenys el Laporta donava a cara i no es baixava els pantalons amb el president d'Extremadura com ha fet aquest retrassat..que va dir del pa amb tumaquet i del jamón...es que s'ha de ser imbècil!

Sergi ha dit...

Corre el rumor que Rossell va animar a Ramoncín a versionar el "come as you are" de Nirvana.

Mike Tracking ha dit...

He rigut molt avui al escoltar a Toni Freixa dient a l'informatiu del migdia de Catalunya Ràdio: "Que el senyor Laporta vulgui portar al Barça als tribunals, no se que pensar d'això i de la seva estima pel club". Clar que... no ha afinat a fer la lectura inversa: perquè la junta (la teva Toni Freixa) porta als tribunals a l'ex-president provocant una vergonya i humiliació pública del Barça. Perquè? Odio la gent que fa demagògia.

Ricard Sala ha dit...

Tot plegat és més un tema de rancúnia personal entre tots dos. El més preocupant és que s'estan jutjant més temes ètics que no pas il·legals. Potser es pot acusar a Laporta de malgastador, però no de fraudulent. Realment n'hi ha per portar-lo a judici? No fotem home! Com si no ens arribés prou merda des de Madrid ja, només falta que ens n'hi fotem més nosaltres.

Ah, i a sobre després d'aixecar tot el merder, va el molt cabronàs i vota EN BLANC!!! Pa cagarse...

Felicitats markutis per l'article!

Mixkin ha dit...

Amén, com sempre. El més fotut és que la lapidació pública, la difamació i la calúmnia no tenen res a veure amb el fet pel qual s'encausa Laporta (la mala gestió) sinó amb la malversació de fons (que fa riure). És d'una mala fe absoluta.

Aleix ha dit...

Doncs jo no estic d'acord, crec que amb el ball de xifres us perdeu en el transfons de la història. El Sandro va prometre que aixecaria les alfombres, i així ho ha fet (un cop que algú fa el que promet i el que fem es criticar-lo! deu ser que no estem acostumats). El soci, veient que un tio s'ha gastat 8 milions i pico d'euros (de la seva butxaca!) en un any en gastos injustficiats, ha decidit que això no és tolerable, i em sembla perfecte. I tampoc crec que el prestigi del Barça es vegi perjudicat, l'únic prestigi que es veu tocat és el del sr.Laporta, que per mi perd tota la credibilitat (poca que li quedava) que pogués tenir

Markutis ha dit...

@Aleix: De que compleixi les seves promeses electorals estaran contents els que l'hagi votat. N'hi ha 21.000 que no el van votar i dels 35.000 que sí ho van fer jo en conec uns quants que ja se'n pendeixen. Jo formo part dels més de 50.000 restants que no van poder o voler votar però que també ténen la seva opinió.

I en quant als gastos "injustificats" m'agradarà veure com es demostra davant un jutje el que és objectivament acceptable gastar-se en càtering, jets privats, etc. Clar que això és el de menys des que les empreses auditores en aquest país es dediquen a opinar sobre si és ètic destinar certa quantitat a una partida o una altre.

I no t'enganyis, qui desvía l'atenció és la Junta actual. Sense pèrdues globals en el mandat no hi ha demanda possible i les pèrdues milionàries d'aquest últim exercici s'aconsegueixen amb creativitat comptable, no pels 8,5 milions en els que s'està centrant tot.

T'ho diré d'una altre manera: si guanyes 1.000 euros al mes no et permets certs capricis però si en guanyes 3.000 la cosa canvia. Ser directiu del Barça és una feina a jornada completa i no està remunerada. Què pretenem, que a sobre posin pasta de la seva butxaca? Que malgrat gestionar i representar una entitat que belluga 440 milions d'euros viatjin a classe turista? 8 quilos és un 1,8% del pressupost i ens estan venent que el Barça és a la ruina perquè en Laporta convidava a restaurants de 5 forquilles. De debò no et fa ni una mica de pudor de demagògia?

Aleix ha dit...

Està clar que els 8 milions d'euros no decanten la balança cap a un costat n'hi cap a l'altre, però no em diguis que està justificat, per exemple, gastar-se 90.000 euros en entrades per el concert de U2, perquè no cola. Ni 150.000 euros per un jet privat per anar-se'n a l'africa, perque tampoc cola, per molt directiu del Barça que siguis.
El que fa la diferència entre els 11 milions de benefici que pregona Laporta i els 70 i pico de perdues són els diversos litigis oberts amb les televisions, principalment sogecable i mediapro. Laporta i el iluminat del Sala Martin, conten que, per exemple en el cas Mediapro, sortiran "guanyadors" del judici, per tant conten que guanyaran els 35 milions d'euros que es reclamen. Però jo, sense tenir-ne ni idea d'aspectes jurídics, diria que si no saps si guanyaras o perdràs un judici, el que has de fet és un provisionament de la pasta que et pot tocar pagar, no vagi a ser que el senyor Roures ens dongui pel cul, i al final haguem de pagar.
I amb el de sogecable, tres quarts del mateix. Per tant, això en el meu idioma s'en diu maquillar els números, és a dir falsejar-los. I de mateixa manera que es van falsejar els de l'any passat, qui ens diu que els anteriors 5 anys de beneficis també eren falsejats, passant-se les recomanacions de l'auditora pels "dallonsins".
Que el Sandro pot tenir alguna espina clavada amb Laporta i ara se l'està treient? segurament, però d'aquí a que el Sandro sigui el dolent de la pel·lícula i el Laporta un gestor fantàstic, no cola.

c.e.t.i.n.a. ha dit...

"Sandro Rosell és tan rancuniós que no es parla amb sa mare des que va deixar de donar-li el pit". Senzillament genial. Felicitats mestre!

Josep ha dit...

Dempeus i ovació!

Anònim ha dit...

Más madera, es la guerra:
http://www.lapaginadefinitiva.com/2010/10/17/por-fin-algo-de-cordura-en-la-liga-espanola/

Gargamel ha dit...

No sé pq han de passar pels jutjats, que t'ho portin tot a tu i dictes sentència avui mateix.

Em sembla que tothom parla molt de coses que no sap, al final suposo que un jutge fallarà, hi haurà recurs i aquestes coses. Un dia se sabrà el que és just i el que no i si cal reclamar responsabilitats o no. Si no cal espero que rebentin al Rosell a querelles, però com realment tingui raó i es dicti que cal assumir responsabilitats per les pèrdues tb m'agradarà veure les cares dels que en saben tant.

Al final, el que ha volgut tirar endavant l'actuació ha sigut el soci, i això és el que més em preocupa... realment calia tot aquest enrenou? ara que l'equip de futbol i bàsquet anava bé, sobretot de futbol clar, ara que el real podrit es rearma... doncs una pena.

Gargamel ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Markutis ha dit...

@Aleix: Aquí és on està la trampa, perquè això que a tú no et cola no és delicte. Fins i tot el mateix Rosell ha reconegut que aquí no ha robat ningú però que no és ètic gastar-se això. És a dir, que l'intenció no és recuperar els diners (demanda perduda d'entrada) sino desgastar el rival. Rosell, el que volia unir el barcelonisme i que denunciava l'utlització del club per fins polítics ha involucrat el Barça en una revenja personal.

Ah, i en el teu repàs judicial et deixes el fet que Rosell ha arribat a un pacte amb l'Espanyol per renunciar a cobrar els 3,5 milions del cas Baena, amb sentència favorable pel mig. No estavem tan necessitats de diners? I del tema Sogecable et recordo que TV3 i Mediapro son responsables subsidiaris i que l'any passat el Barça se les va tenir crues amb TV3 perquè el Barça ja ha tingut que dipositar els diners al jutjat però la Terribas no vol pagar fins que la sentència no sigui en ferm. O sigui, si guanyem no paguem i si perdem paga TV3 i Mediapro.

@Gargamel: Quan tingui permís per opinar m'avises. I si et penses que en Rosell té alguna cosa a perdre amb aquesta demanda no has entès res. El que denuncia és el Barça i ell vota en blanc i se'n renta les mans. La vida és bella.

Gargamel ha dit...

No critico el fet d'opinar, intento dir que és un tema molt complex, i que es poden treure males conclusions fàcilment.

He ho entès tot, igual no m'he explicat prou bé amb el que volia dir. Crec que he deixat clar que el barça hi sortirà perdent, i és el que realment em preocupa

Què t'anava a dir ha dit...

Jo només us puc dir que fa uns mesos hagués fet un favor a Sandro Rossell i que des del numeret del dissabte el trobo francament repugnant des de tots els punts de vista.

El resto del que us pugui dir ja està dit aquí:
http://www.lavanguardia.es/lv24h/20101019/54048875933.html

Pere Perellon ha dit...

Si el Sandro té raó, que ho tiri endavant. Ara, si és venjança...

Anònim ha dit...

Tot pelgat estava pactat des d'una reunió a la casa del Rosell a la Cerdanya. Allà hi havia el "bo i millor" de la societat catalana: el Mas, el José Antich, l'Enrique Lacalle, el Cuní, l'Arcadi Calzada...
En el fons, aquest Rosell no és altra cosa que un patètic titella que actua a les ordres de tots aquests. Almenys, de ben segur que tot això li explotarà a la cara. No el veig de President més de 3 o 4 anys.

Anònim ha dit...

El protagonista del seu post ÉS UN FILL DE PUTA, i als que no s'ho creguin: tranquils, que el temps posa a tothom al seu lloc.

Anònim ha dit...

ООО, Браво, ваша идея пригодится