dijous, 21 de gener del 2010

Homenatge

Avui us vull parlar d'una persona especial que he conegut fa poc per internet. El nostre encontre va ser del tot imprevist i casual. Una d'aquelles troballes que apareixen de sobte quan no estas buscant. És una dona de 31 anys, es fa dir Lapampa i m'ha fet un regal de valor incalculable: el meu primer plagi Chispas.

Na Lapampa té un bloc a Xat Català, ara malauradament abandonat, on va tenir a fi de bé fer-me un homenatge en vida. Però no parlo d'entrades amb una vaga inspiració en la meva persona, no, parlo d'un treball acurat de copy/paste. No em va citar mai com a font, potser per timidesa. Però sempre li agraïré que, a part d'un mínim cop de tisora i algún intent barroer de substituïr el gènere dels articles definits dels meus textos, en general optés per no tocar-ne ni una coma.

Com ja us he dit abans, na Lapampa és algú molt especial. Valora tant el talent aliè que de 12 entrades que va publicar entre el 19 de juny i el 4 de juliol de l'any passat, quatre en són meves i també he detectat almenys una de na iaiapunkarra, una de na Què t'anava a dir, i una altre que juraria que és d'en Bukkàkez. El seu treball recopilatori va tenir força bones crítiques però poc després va decidir tancar el xiringuito, suposo que al prendre consciència que abans feiem més gràcia.

Siguis on siguis, torna! Ets una persona admirable, que no es deixa castrar per les seves limitacions o el què diran, un exemple de superació, una trencadora de barreres que ens ensenya que no cal tenir ni puta idea d'escriure o quelcom que explicar per ser autora d'un bloc. Es pot fer així, com tú, tocant-se la pampa. Que sàpigues que sóc fan teu.

53 comentaris:

Anònim ha dit...

Més que "viatjar en les carreteres secundàries de la vida", com diu, hauria de posar "viatjo pels blogs de l'Odisfera a copiar articles". Demanaran drets d'autor?

Modgi ha dit...

No es pot dir que sigui un plagi en tota regla perquè a la segona entrada canvia el gènere. Tècnicament, podríem parlar de transexualització del seu blog, Markutis, admirat per altra banda.

Llàstima que hagi xapat el xiringo perquè podríem haver-li fet un blitzkrieg en tota regla.

Markutis ha dit...

@Albert B. i R.: També és divertit quan diu que del que se sent més orgullosa és: "de ser jo mateixa a cada instant".

@Modgi: Doncs sí. Hem perdut una oportunitat d'or de repetir un moment A través del espejo Alicia.

Anònim ha dit...

Aixís tenim més perspectives del que la gent pensa d'aquell article.

Boníssim el comentari:

"Et podrem criticar per prepotent i poc considerada
amb els altres; però ningú podra dir que no dius
el que creus. No tens pels a la llengua i no ho disimules!
No tots/es podem presumir del mateix..
Encara que no ens agradi del tot: cantes les veritatats.
Un petonàs"

Sant Lol, patró dels blogaires. I ara vaig a pixar que no puc més.

Anònim ha dit...

I d'en Pere Llufa, també. Sr. Llufa, miri què li diuen:

"tanta polla i tanta grolleria i cagar-se amb la sostenibilitat no fa per una tia del segle XXI no creus?
Si tothom s'ho pren com tu ens queden dos telenoticies"


Déu meu, que em pixo a sobre, que a aquestes edats tot això no pot ser pas bo de cap de les maneres...

Dr. Muerte ha dit...

Llàstima fer tard. El record de l'Alicia m'ha fet recordar temps en els que com vostè diu tots fèiem més gràcia... Informi'ns si la puta aquesta té pebrots de respondre-li el seu comentari, si us plau.

sal i sucre ha dit...

La meva més sincera enhorabona.

Unknown ha dit...

Ep! jo tinc l'honor de protagonitzar el darrer article del seu blog!

Deu ser això, tot va ser dir "aneu a cagar" i efectivament, se'n va anar a cagar.

Jo també aposto per la teoria d'en Modgi, la transexualització dels nostres blogs.

Per cert, m'ha agradat molt la pregunta/resposta del seu perfil:

Si poguéssis tenir un superpoder, quin voldries?
Corretgir els meus errors.

No cal que ho juris.

Senyor Merdevalista ha dit...

Òstia puta, ni l'Ana Rosa Quintana arriba a aquest nivell d'eficiència. Per treure's el barret i cardar-li-ho per l'entrecuix.

L'illa dels monstres ha dit...

Hosti, el Pere Llufa m'ha pres el comentari que volia deixar, però visto lo visto li plagio:

Si poguéssis tenir un superpoder, quin voldries?
Corretgir els meus errors.

No cal que ho juris.

Remitjó ha dit...

Tothom vol aprofitar-se dels demés. Jo no sóc així... Per cert, què li anava a dir, que m'he unit com seguidor número 50 al seu bloc...no em donarà vostè un regalet?

Pare Bukkàkez ha dit...

Filla de yonkis agònics!
L'article que creu vostè meu, el d'Orgull, no ho és. Però a mi també em sona. No és d'en Llufa?

El de Crisis en parella, pot ser que fos de Kashna? O de l'Agnès? Em sona haver-lo llegit.

Calli, que ara mirant, sí que en té un de meu. El de "Amor. Maduresa. Felicitat."

Que trista aquesta gent. I quina puta merda això de Xat.cat!

Markutis ha dit...

@Remitjó: Doncs sí, hi ha premi. Té vostè dret a plagiar-me gratuïtament. Calla, que això ja és gratis....

mcarbo2001 ha dit...

Això és... com dir-ho... trist.

No només el fet de copiar i que els altres vegin que abans feieu més gràcia (dic feieu pq jo no n'he fotut mai)... és el xat aquest en si ple de quarentones...

és lleig i trist... :S

Unknown ha dit...

El d'Orgull és d'en Cetina.

Tot i així, cal reconèixer que mirat així, fora del seu context habitual i sota una altra autoria, els articles prenen un aire com de més qualitat, no?

Semblem bons, tu!

Pare Bukkàkez ha dit...

No sé si més qualitat, però per mi perden força i bilis. A part de la credibilitat que pugui tenir una tia parlant de la seva masculina vida i la dels seus amics.

Anònim ha dit...

Què collons feia markutis al xat.cat?
Què esperava aquesta tia fotent allà els seus plagis? Fer amics entre la intelligentsia catalana? Que gent amb problemes psicològics la consoli? Que sa la folli un desequilibrat?

Markutis ha dit...

@Anònim: Hi vaig anar a parar a través de google, buscant un article antic meu per a enllaçar-lo a un de nou. Després de veure els plagis ja no vaig poder resistir la temptació de registrar-me per comentar.

Gaby ha dit...

Aixi es la vida!

Però en el fons em fa pena. Una persona que fa això ha de ser una persona ensorrada i sense personalitat. Necessita sentir-se algú i com no sap trobar el camí fa passar-se per algú altre.

Quina tristor, perque si ho fa al seu blog també ho deu fer a la seva vida real.

Recerca un reconeixement pel reconeixement, com els concursants de gran hermano i tot això...ho trobo patetic...

Es el "mama, jo de gran vull ser famos."

La veritat, soc concient que algú pot agafar idees a partir dels teus escrits, frases...però per això suposo que fem els nostres blocs per intentar fer rumiar o expressar els nostres pensaments, però que algú fes això..la veritat, digueu-m'he ingenuu, però no ho habia pensat mai.

I com digueu...llastima que ja no estigui entre nosaltres.

Josep ha dit...

estic indignat: A MI NO M'HA PLAGIAT RES!!

Però de què va aquesta tia? És que jo no sóc prou bo? Com em pot menystindre d'aquesta manera!??

Em sent dolgut i ferit en el meu orgull.

Anònim ha dit...

Ostres Sr Markutis, jo pensava que si algú el plagiava i vostè ho descobria se'l menjava directament.
Potser no és tan dolentíssim i cruel com pensava.
Ara, la noia: un 10!, repetint plagis sense immutar-se. Això és una dona, hosti!

Josep, si vol jo li plagio algun post i el penjo al meu blog. Tot i que no seria el mateix, jo no tinc l'estilàs d'aquesta senyoreta. A part, m'agrada escriure les meves merdes, ni que siguin infumables. Petonet.

Anònim ha dit...

Markutis, per què no prova d'enregistrar-se amb un altre nick i li tirar la canya? Faci-ho pel bé i interès general de tota l'odisfera i després expliqui-ho amb tota mena de detalls (com és la tia, si es depila, si fa ioga, etc). I recordi, volem foto.

Josep ha dit...

Benvolguda Iaia:

insinua vostè que la senyora aquesta està desesperada i té molt mal gust amb els homes?

Anònim ha dit...

Déu me'n guard, pobre Markutis, no li voldria pas cap mal! Però una tia que necessiti copiar tan tranquil.lament articles aliens per tal de pescar mascle, gaire bé del cap no ha d'estar.

Només li demano a en Markutis un petit sacrifici pel bé comú de l'odisfera. Potser si és la de la foto estigui mig melafo i tot.

Unknown ha dit...

iaia, estic plenament convençut que lapampada aquesta ha plagiat la fotografia i que, a més, és més lletja que un pecat.

Si pel contrari, està bona, segur que té algun desequilibri mental que aconsella mantenir-se'n ben allunyat, encara que es prengui la medicació.

Markutis ha dit...

@Josep: Darrerament detecto certa intencionalitat per part seva de vilipendiar-me. És com si tingués moltes ganes de dir una cosa però no s'atrevís a decidir-se.

I em pregunto si té a veure amb el fet que, malgrat el seu titànic esforç per projectar una imatge de seductor, les dues vegades que ens hem vist jo havia quedat amb dones amb les que he mantingut relacions sexuals i vostè anava sol o en compañía masculina.

Té més edat que jo, ja hauría de saber que sovint el món és injust.

@iaiapunkarra: Intentaria vostè seduïr a un votant d'Iniciativa per documentar-se? No crec que estigui a l'altura del sacrifici que em demana.

Unknown ha dit...

Doncs premi pel Bukkàkez: Crisi en parella és meu O_O ais... no havia d'haver deixat el blog, això significa que anava per bon camí...

Valero Sanmartí ha dit...

No sé quina cosa és més alarmant, si el plagi en sí, o la desgana del plagi. No entenc perquè canvia el gènere, i desprès deixa pistes més cridaneres que una llum de neó (per exemple: el nom de Markutis a l'article de l'operació de tita).

Sergi ha dit...

Primer he pensat que en feies un gra massa, al cap i a la fi no hi ha royalties ni pasta pel mig i fins i tot ha d'afalagar que et considerin digne de difusió... Però m'he posat en la teva pell i sí que em fotria ràbia, de treure àcid clorhídric per la boca.

Markutis ha dit...

@Valero: Efectivament. Jo també ho vaig trobar escandalosament barroer.

@Sergi: No sé si la paraula és ràbia. La primera entrada plagiada que vaig trobar em va fer gràcia i tot. A mida que en vaig anar trobant més va ser quan em va tocar més la moral. I no és per zel de la meva feina, que al cap i a la fi està exposada lliurement, sino pel fet en sí mateix. No estava preparat encara pel concepte popurri blog.

Josep ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Josep ha dit...

Doncs és ben cert: les dues vegades que ens hem vist vostè anava amb dones guapes i jo amb homes lletjos.

Però ens hauríem de preguntar a què es déu aquest curiós fenomen? La resposta és ben senzilla, i es troba en el processament de la informació visual al lòbul occipital i l'àrea de Brodmann.
El cervell processa les imatges amb caràcter comparatiu: un objecte A es percep com a petit si al costat té un objecte semblant més gran, en canvi si aquest mateix objecte A té al seu costat un de semblant però comparativament més petit, llavors serà percebut com un objecte gran.

I això és el que passa amb nosaltres: per pura comparació, qualsevol ésser humà situat al costat d'en Markutis és percebut com algú extraordinàriament bell, tot un adonis. En canvi, qualsevol ésser humà situat al meu costat, per pura comparació perceptiva, es converteix en un ésser tremendament lleig, un adefesi.

A Granollers podem fer un experiment, i anar posant blogaires al nostre costat. Si posa vostè el Marc Vidal 2.0 al meu costat de ben segur que el percebrà com un ésser humà modest i simpàtic.

Markutis ha dit...

Touché.

Què t'anava a dir ha dit...

M'ha plagiat el post de l'odi contra els iaios de l'ambulata!

I HI TÉ MÉS COMENTARIS QUE AL MEU PROPI.

Merda!! Hem fet tard! Té algun correu electrònic per contactar-hi? Podríem saturar-li l'Inbox amb napalm cibernètic.

També toca't els collons, el seu perfil podria ser el meu: color cabells, pes, alçada...

Què t'anava a dir ha dit...

Ei que torno a ser jo que encara estic estupefacta: hi ha la possibilitat d'enviar-li un missatge privat a lapampa. Algú ho ha fet?

M'he registrat per respondre-li, i mentre ho feia m'he adonat de les finalitats venèries del portal. Dit d'una altra manera... us heu adonat que utilitza els nostres textos per trobar algú que se la vulgui follar?

Va plegar al juliol... és evident que ho va aconseguir. Quants mesos fa que vosaltres no suqueu el melindro? jajaja!

(No cal que em respongueu, però no em digueu que no té gràcia)

Unknown ha dit...

Disculpeu-me tots, especialment el senyor Markutis, per anar-me'n de tema.

Però aprofito aquest espai per demanar si algú pot escanejar i penjar per algun lloc l'article que la Revista de Girona ha dedicat a l'odisfera.

Entre lapampa, la Revista de Girona i altres merdes, ens estem convertint en un fenòmen mainstream.

Markutis ha dit...

@Què t'anava a dir: És una guerra perduda. Em temo que encara que veiés que l'hem descobert s'amagaria com una rata. Ara, no en tenia ni idea que Xat.cat és una web de contactes. Vist així, hem fet una labor humanitària. Vostè que té nocions de dret... Això desgrava?

@Pere Llufa: Com? Què? Ara sí que m'has mort... Iaiapunkarra, es requereixen els seus serveis gironins de forma immediata!

Josep ha dit...

Jo també preguntaré als periodistes gironins que conec. La Revista de Girona no em sona pas.

mcarbo2001 ha dit...

Jo estic amb la iaia, siusplau, treball de camp Ja!
Markutis, conecti's altra vegada al twitter home... que ens té en vilu amb el berenar melindrus que li proposava.
I algú em pot explicar què collons és això d'una trobada, a granollers¿? i qui l'ha muntat?
(pq ho vaig vere en un blog que no em sonava, vostès perdonaràn la meva memòria...).

c.e.t.i.n.a. ha dit...

Abans eres més copy/pastable

bertran ha dit...

Ostres! Haurem de posar més clar que no es poden copiar les coses dels altres...

T'estimes més que treguem el bloc sencer? Aviso a Lapampa que ho faci ella? que posi referència al teu bloc? un enllaç? O quelcom diferent?

Bertran
(admin de Xat.Cat)

Unknown ha dit...

Per compensar la seva actitud, proposo que na Lapampa ens faci una neteja de sabre a tots els membres (mai millor dit) de l'odisfera, començant pel sr. Markutis i acabant, lògicament, pel Dr. Muerte.

A les plagiades us deixo escollir el càstig que li voleu aplicar.

bertran ha dit...

Uff, ja ho he llegit tot.

Ja veig que hi ha més d'una entrada copiada i també d'altres blocs... així que:

Els autors dels altres blocs, que voleu que fem amb els vostres blocs copiats?

El web no és concretament de contactes tot i que també s'hi poden fer. Per webs de contactes ja hi ha quedemonline o gentcomtu. El que passa és que ha estat feta amb un script que si era de contactes, pel que potser alguna cosa se'm deuria escapar al modificar-lo. Però què és el que us ha fet pensar que era de contactes?

Josep ha dit...

Bertran:
i els que no hem patit plagi? És que no som prou bons!?

bertran ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
bertran ha dit...

Josep,
Et poso aquest, que a més té porta un video de youtube brutal xD:
http://descans.blogspot.com/2009/12/predicant-la-virtut-en-el-desert-del.html

Et sembla bé?

Josep ha dit...

GENIAL!!

bertran ha dit...

Àpali!:
http://www.xat.cat/?L=blogs.blog&article=9146

El video del predicador aquest és brutal! xD

bertran ha dit...

eo jefes!

Si no dieu res m'estimo més esborrar les entrades que us estan copiant.

A l'hora de fer una nova entrada al bloc ja demana que s'ha de ser el propietari del text o tenir permís per posar-lo.

Josep ha dit...

Nosaltres no cobrem per escriure i els lectors no paguen per llegir. Mentre es citin les fonts, i es posin els enllaços corresponents, per la part que em toca, cap problema.

Unknown ha dit...

Així, ens quedem sense la neteja de sabre?

bertran ha dit...

Bé gràcies Josep,

he fet una entrada parlant del tema, a veure si algú altre se sent al·ludit/da.

Markutis ha dit...

Ja em perdonaràs Bertran, però no acostumo a revisar comentaris d'entrades antigues. No sóc dels que culpa a la plataforma dels actes dels seus integrants. En el fons, descobrir que et plagien no fa tanta ràbia.