dijous, 16 d’abril del 2009

Factor sorpresa

No sé si estareu d'acord amb mi que les millors perles humorístiques apareixen en contextos seriosos. Tots hem tingut un professor amb més bona fama que la resta perquè les seves classes eren divertides, ens hem sorprès gratament quan un alt càrrec es presta a l'autoparòdia o hem rigut més del compte una frase enginyosa d'algún conegut que no acostuma a ser-ho. Això passa perquè a l'hora de fer gràcia el factor sorpresa és determinant. Definir-se com a humorista és el primer pas per no fer gràcia i un monologuista sempre tindrà la batalla perduda davant un gag que floreix davant nostre de forma inesperada, com una rosa del desert.

Exemple 1: "Tots els científics saben que el preservatiu no prevé de la SIDA perquè el tamany de l'espermatozou és major que el del virus". Bisbe d'Orleans, científic.

Exemple 2: "Está claro que respeta su voto de castidad, porque se piensa que los condones aún són de ganchillo". Javier Casal (presentador d'Hora 25 a la cadena SER comentant les declaracions del Bisbe d'Orleans)

Exemple 3: "El nostre atac és com el teorema de Pitàgores: no té resposta!"/ "M'agradaria ser conegut com 'El Gran Aristòtil' ". Shaquille O'Neal, jugador de bàsquet i pensador.

Exemple 4: "Como se suele decir, cuando las vacas vienen mal nunca vienen solas". Sergio Sánchez, jugador de l'Espanyol i refranyer.


Exemple 5: "L'únic que trobo a faltar de quan estava el Franco és que no hi havia gitanos". Amic meu del que mantindré l'anonimat per raons obvies.

6 comentaris:

L'illa dels monstres ha dit...

joder, m'he partit bastant el cul, però la veritat és que la cosa és bastant preocupant. lo pitjor és que aquestos filòsofs de pacotilla tenen massa difusió

Agnès Setrill. ha dit...

I hi ha uns altres filòsofs, (germans d'aquest) que prediquen l'abstinencia., com si en països que l´únic plaer del que poden gaudir, encara se'n hagin d'estar!

Es què arriben a ser cruels, envejosos, torracollons i ignorants,i...!

Per cert, no sabia que avans no hi havia gitanos! Encanvi si que sabia que hi havia "malos i maleantes", i el que li convingués, al caudillo en qüestió.

Anònim ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

"Farem anar a 80 per recapt... per reduir la contaminació de Barcelona".

Valero Sanmartí ha dit...

El teu amic s'equivoca: lo millor de quan hi havia Franco és que no existia Sexo en Nueva York.
I em direu: i què cony hi té a veure? I jo respondré: potser res, de fet, però vés a saber. Jo, personalment, me la jugava...

Markutis ha dit...

@Illa: No es preocupi, pensi que en temps de crisi és important mantenir els llocs de treball y El Diario de Patricia de moment no corre perill.

@Agnès: Sempre m'ha sobtat que l'esglesia es vegi amb cor d'aconsellar sobre sexualitat. És com demanar a la Lola Flores que et faci la declaracio de la renta.
El meu amic té la mateixa edat que jo, així que ja es pot imaginar quina és l'exactitud de la frase.

@iaia: Doncs a mi aquesta no em fa gaire gràcia, la veritat.

@Valero: Amén. I em permeto afegir que el millor de quan hi havia el Franco és que tampoc existía Mujeres Desesperadas.