dilluns, 25 de gener del 2010

Matar el pare

Ja n'estic fart d'aquest silenci. L'Odisfera, per execrable que fos, tenia una virtut: dir les coses sense embuts ni concessions. Sospoto (paraula meravellosa sorgida d'una errata que us podeu prendre com que expulso això en forma de crida desesperada o que vomito la meva sospita) que som tots una colla de farsants. Aquí estan passant coses molt grosses i ningú diu res.

- La Escobilla Nacional és una puta merda. No només com a concepte de programa sino en el to i la poca traça dels guions. És un programa subnormalitzant a tope, que tracta als espectadors de móngers i que podria haver sorgit de l'enginy de Los Morancos. Fa tanta vergonya que no només és aliena. És molt fàcil esbrinar per internet qui són els guionistes de Polònia i de Crackòvia, però de La Escobilla Nacional no ho trobareu pas. Tenint en compte que la productora i l'elenc d'actors són els mateixos, tots tenim al cap quins guionistes brillants hi estan implicats.

- El senyor Jaïr Domínguez deixa d'escriure al seu bloc venent l'idea que ja està fart de queixar-se tant i no actuar. Ha madurat. Ara despotricar li sembla infantil i cosa de gayers. Com a bon messies, en la seva decisió personal ens convida a reflexionar i a seguir les seves passes. Dies després, el seu bloc és un xiringuito privat i ja no es pot llegir cap de les seves entrades antigues sense permís. Perquè? Doncs em permeto conjeturar que ara que perd el cul per aconseguir entrevistes amb la Bibiana Ballbè com un artistet mudarnillo més (entrevistes on, per cert, es titlla als seus lectors de "adolescents sense personalitat") no es pot permetre que el seu nom vagi associat a determinades opinions expressades. Molt valent, sí senyor.

- No me n'amago. Jo vaig començar en això dels blocs pel senyor Jaïr Domínguez, seduït per la seva espontaneitat i una manera desacomplexada de dir les coses. A molts dels que em llegiu us va passar el mateix. El guionista brillant va ser el precursor de l'Odisfera, va ser el primer en donar la cara (cosa que no poden dir gaires odisfèrics, per cert). També va ser el primer en restringir els comentaris a usuaris anònims i en deixar de fer tanta gràcia. No sóc cap fanàtic. Ni abans l'idolatrava ni ara el demonitzo, però el Jaïr Domínguez que jo vaig conèixer fa 3 any consideraria que el Jaïr Domínguez actual és un fill de puta i mereix napalm.

28 comentaris:

sal i sucre ha dit...

El sr. Domínguez sempre ha estat un nen mimat i egocèntric. M'estranya que no se n'hagin adonat abans. Jo ja vaig rebre els seus insults fa temps per opinanr en el seu bloc. El que passa és que a vostès no els ha insultat fins ara. Tot i així, segueixo admirant-lo. Digui'm massoca, però un cop empassat l'orgull de rebre els seus insults, vaig seguir rient al llegir les seves entrades. I reconec que gràcies a ell he "conegut" molts blogaires admirables. I això sempre li ho agraïré. També em fa ràbia que s'hagi petat el bloc, doncs els comentaris als seus escrits eren un fantàstic punt de trobada.
I el tema de la escobilla... què vol que li digui. Jo també el trobo barroer, i també voldria saber qui en són els culpables, però fins que no ho sàpiga del cert, no criticaré a ningú directament. Ara digui'm prudent o covarda.

sal i sucre ha dit...

.

Josep ha dit...

Només el fill pot matar el pare. Jo no en sóc fill, ni tan sols cosí llunyà, així que poca cosa puc parriciditzar. Un servidor és Això Toca, és El Web Negre, és Pirados al Poder i algunes cosetes més que fa mandra esmentar.

Aclarit açò, paralaré de La Escobilla. Seré franc: no m'agrada i és molt bo. Per parts:

- No m'agrada, no és el meu estil ni el meu gust. El Força Barça Força Cor de l'Arús feia la mateixa cosa molt millor.

- És molt bo. Han entès perfectament el concepte. Saben molt bé a quina mena de públic s'adrecen i li donen allò que vol. Qui paga mana. És un producte Antena 3 d'igual manera que el Polònia és un producte Tv3.
I si cal, faran alguna cosa progre i educativa per a Cuatro.

I ja ho he dit en un altre lloc: el pitjor del tancament del seu blog és que m'obliga a mantindre el meu obert.

Molon labe ha dit...

No entenc el rebombori i la importància que es dóna a certs fets i persones, deixeu que la gent faci el que li surti del pijo i que digui el que li sembli, i vosaltres de pas feu el mateix, possiblement no guanyareu amics però la pau interior no té preu... per cert, i sense que serveixi de precedent felicito a aquell que ha fet que tants escriviu com ho feu... i per cert el dir les cosses clares ja ho feia el Sr. Reverte fa forces anys....i jo per un polvo de la Bibiana (vagibé, vaginabé, o no vagi ni vagini) també privatitzaria el meu blog i el del veí...

Molon labe ha dit...

Per cert, ull al nas que gasta la tipa....

Anònim ha dit...

Oléeeeeeeeeeeeee! Jo vaig pensar que ara que ja havia presentat el llibre a bombo i platillo no feia falta currar-s'ho més...

mcarbo2001 ha dit...

Vinga, tenia dues línies de post guardat. He llegit el seu i m'he despertat. Vagi a missa.
Sobre el sr.Brillant, puc arribar a entendre que hagi tancat el blog, cadascú pot fotre el que li surti dels ous.

Agnès Setrill. ha dit...

Tots ens fem grans. I crec que aquest és el motiu.
S'ha fet gran.

Jo mateixa:
Si tot això ho hagués conegut fa uns pocs anys, en comptes de fer un blog dolcet i seguir-vos amb més o menys silènci, m'hagués fet un blog estil odisfèric, que motius per cagar-me en mil coses i desfogar-me també en tinc.
Però una ja te una edad, i no tantes ganes de fer l'esforç d'escórrer el poc talent que una te...
(Escórrer: Treure'n suc.)

Unknown ha dit...

Jo també estic en desacord amb el concepte pare aplicat al sr. Jair o a qui sigui (tret d’en Pare Bukkàkez, lògicament).

A més, em sembla impropi de la filosofia odisfèrica que en algun moment s'hagi postulat algú com a pare, líder, messies o gurú.

Que el sr. Jair ha decidit plegar veles? Noi, sap greu, però l'odisfera va més enllà d'una sola persona. L'odisfera és en Modgi, en Valero, el Dr. Muerte, la iaiapunkarra, el sr. Manel, en Markutis, el Pare Bukkàkez i tants altres que em deixo.

Desconec qui va ser el precursor de l’odisfera (un concepte que si no vaig errat, a més, va parir el nostre Pare de veritat), jo per exemple, vaig entrar-hi seduït per en Valero. Però hem de ser conscients que l’odisfera no té pares, ni mares, ni germans, sinó que s’ha convertit en un organisme autònom amb vida pròpia del que entren i surten blogs.

I aquí en tenim la prova. El sr. Jair ja no hi és i l’odisfera segueix ben viva, amb la polla ben trempada per encular a tothom qui es posi a tret.

Però en una cosa sí que us dono la raó, l’excusa donada per abandonar la casa mereix foc, napalm i granades de fragmentació.

Sobre l’altre tema, aquest de ‘L’Escobilla Nacional’, sento no poder opinar, però fa molt i molt temps que a la tele només hi miro sèries i pelis que em baixo d’internet. I no, no és cap rotllo intel·lectual, perquè al capdavall hi miro la mateixa merda, però sense anuncis i quan jo vull.

Aleix ha dit...

Catarsi col.lectiva odiosferica!! Benvolgut amic, em poso de genolls i li petonejo el baix-ventre! Personalment no comparteixo una passió especial pel nostre (ex?)guionista brillant, però estic al 100% d'acord en que ell ha estat (i és, dimonis) el pare espiritual d'aquesta colla d'arreplegats que ens ajuntem per aquí. Per tant, el felicito pel seu arroju,casta i pundonor!

De totes maneres, el sr.Brillant de can blogger era un paio molt diferent del que surt per la radio. Aquests blogs nostrats són la versió lleugerament més higiènica de les parets de lavabos, i com a tals no comprometen a res. A menys que vostè sigui dels que s'apunta els números de mòbil que hi veu escrits amb l'esperança de sucar amb nimfòmanes, no l'hauria de sorprendre que la separació entre el que un escriu i el que un és quan surt al carrer sigui sempre considerable.
Per altre banda, jo mai censuraré una oportunitat d'insultar, així que encenguem les pires i cremem aquest gafapastes!!

Markutis ha dit...

@Tots: Que es fiqui en el meu sac qui vulgui. Jo no obligo a ningú a entrar-hi. Ara, que tampoc em prenguin per imbècil perquè hi haurà qui es desmarqui havent xuclat com el que més i aquest micromón nostre té més retroalimentació que la línia succesòria borbònica.

Parlem clar d'una puta vegada!

@Josep: Té raó, a vostè no l'he considerat mai odisfèric. Vostè és l'spammer que comenta a tot arreu per promocionar-se. Al principi ho feia descaradament i adjuntant enllaços, ara ho dissimula més. Sempre l'he admirat per aquesta omnipresència blogaire i la seva capacitat de trencar-se el cap buscant respostes que cridin l'atenció per a que la gent pitji sobre l'enllaç del seu nom.

Ara, per a no ser odisfèric bé que té aquell segell de merda que vaig crear jo un dia amb el paint en cinc minuts amb una frase afegida per vostè que està en primera persona i diu: "Som molts i estem emprenyats".

@Pere Llufa: Si vostè admet haver entrat en el cercle viciós a través d'en Valero, i aquest al mateix temps va entrar en el cercle viciós a través d'en Jaïr, vostè també és fill d'en Jaïr. Com a molt un fill bastard o de segones núpcies.

Curiosament, també vostè va ser el primer en enviar-me un correu demanant-me permís per fer servir el segell odisfèric.

@Aleix: Potser sóc un romàntic, però m'agrada pensar que la distància entre el que un escriu i el que un pensa és petita quan es tracta d'un bloc personal. Això sí, tots en fem espectacle, està clar.

Josep ha dit...

No sigui vostè modest, que el segell és bo. El disseny i el missatge, està molt ben parit.

Pel que fa a ser un spammer, no sé que dir-li. A la majoria de blogs no hi deixe cap comentari. En el seu sí, molt sovint. Serà que el tema m'interessa, i que m'agraden els pikes amb els altres lectors, no ens enganyem.

Potser vostè no ho volia, però aquí ens ho passem molt bé dient-nos de tot.

sr. Manel ha dit...

La darrera sentència és brutalment brutal: "el Jaïr Domínguez que jo vaig conèixer fa 3 any consideraria que el Jaïr Domínguez actual és un fill de puta i mereix napalm".

Brutal i, potser, certa. Però està clar que tots hem de digievolucionar perquè això ja comença a semblar un ramat de béns: tots fem pràcticament el mateix i cada vegada sóm més.

Jo personalment he optat per reciclar-me, perquè ja em feia cagar a mi mateix.

Anònim ha dit...

Però què cony és això de l'Escobilla Nacional?

Dr. Muerte ha dit...

Doncs a mi mai em va fer gràcia el Sr. Domínguez. Em sembla que és perquè el vaig trobar molt després de trobar altres blogs (segurament de gent que sí que l'admira/ava) com el d'en Valero, el Dir Missa o el seu, Sr. Markutis, que sempre m'han semblat millors. Per mi és gairebé una fita poder dir que el Sr. Domíguez mai va comentar al meu blog (diria) però sí que va enllaçar-me com a creador del terme Odisfera (Sr. Llufa tres hòsties i mitja per vostè).
Jo no el trobo pas a faltar al brillant, ni per bé ni per mal.
I avui també he sabut que el segell era obra seva, Sr. Markutis. Jo el vaig robar (si no recordo malament) del blog del Sr. Llufa. I m'agrada molt.
Pel que fa a la escobilla nacional, no en sé res, i espero mai haver de passar la vergonya aliena de veure als actors del Polònia fent l'imbècil en castellà.

Sergi ha dit...

No sé si el senyor Jair escriu per la escobilla nacional, que em va semblar molt molt fluixet. Però en qualsevol cas és un programa emès a nivell estatal en prime time, una autèntica perita en dulce per qualsevol guionista. Quanta gent rebutjaria una oportunitat professional semblant només per "principis"?
I algú s'imagina el manel fuentes llegint el seu blog? Ja tardava a tancar-lo.

Anònim ha dit...

Pel que fa a la escobilla, repetiria el que ha dit el senyor josep. és tan bo com el polònia o el crackòvia, però està dissenyat per a antena3. La veritat és que si ens mirem els de tv3, també van sobrats de gags tirant a fluixets, poc dignes d'un grup tan nombrós de guionistes.

Pel que fa al Jair, crec que té dret a fotre el que li surti dels collons i d'on faci falta. A més trobo que hi ha blogs més interessants a l'odisfera. I que fa molta llàstima veure com tot el grup de seguidors que fa quatre dies celebraven l'edició dels seus contes ara l'insultin directament. A veure si no té llibertat per fer el que li roti... Si ha tancat el blog, tindrà els seus motius.

Markutis ha dit...

@Vladimir Nabocoix: No, si encara resultará que tothom té dret a fer i a dir el que li surti dels collons menys quan no ens agrada el que fan o diuen.

Ens podem passar la vida, guionista brillant inclòs, rajant de tot Déu de forma aleatòria però per segons què tenim la pell ben fina. Li faig una confessió: ja m'imaginava que hi hauria qui reaccionés així, per això vaig etiquetar l'entrada com a "creant polèmica".

El senyor gerent ha dit...

Al respecte de la polèmica el senyor gerent declara:

1. El senyor gerent va caure a l'odisfera tot ensopegant amb la santíssima trinitat formada pel Sr. Pollastre, el Sr. Llufa, i el líder del filloputisme mundial, el gran Valero. A partir d'aquí, el senyor gerent va descobrir la resta i entre tots, li van fer caure la bena dels ulls...

2. Per aquesta epifania casual, el senyor gerent no sap si és un fill d'un pet llufat, d'un pollastre pota blava, o de l'home dels tres collons.

3. En tot cas, el senyor gerent considera que el potencial odisfèric actual es basa precisament en no dependre de ningú en concret i de tothom en general.

4. Si volem compromís, fundem una cooperativa i repartim càrrecs (La cooperativa del Odio). I si no, cada un "a lo suyo", a cagar-se en el món, i a riure (al menys és el que pretenc i el que busco en els vostres blocs).

5. Ja no sé que més dir.

Nota bene: Tot i que no sóc digne de lluir-lo, dir-los que el segell odisfèric, és genial. Fel·licitats als creadors, i bueno, prou de xupapollisme per avui.

Anònim ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Això us passa per no anar per lliure, Markutis. La odisfera hauria de ser una actitud, no una reunió de blogs de gent que pensa i fa el mateix.

Alguns ja fa temps que vam matar Déu i el pare, no sols bloggerament parlant.

Anònim ha dit...

i per polemitzar estem, markutis: per què, si no? i per molts anys que sigui!

c.e.t.i.n.a. ha dit...

A mi francament el senyor brillant no m'ha fet gràcia MAI!!!! Mai ha estat al nivell de vosté, d´en Modgi, d´en Josep, d´en Valero o del Pare Bukkakez. MAI¡¡¡

Al final cadascú acaba allà on es mereix: escribint gags per l´Angel Llàcer

Josep ha dit...

Gràcies C.E.T.I.N.A.

existència rudimentària ha dit...

Si senyor, com sol passa a a3, sempre la caguen amb els programes fets des d'aqui. No sé de qui serà culpa, però en coneixem d'altres programes que també han caigut.
Ja sé sap que per l'odisfera la gent és tot odi, però a l'altra part de la pantalla potser que estigui un Pedobear o la mateixa Bibiana Bellvé. Així que no ens hem d'estranyar de l'absència (i tancament) del bloc del sr. Dominguez segur que fins i tot a ell li deu fer vergonya ser guionista d'un programa que no surt del WC.
Ara, que no hi veig cap missatge del guionista Dominguez; amb lo fàcil que és enviar la gent a prendre pel cul. Estarà dolgut? Estarà comptant els diners que li han pagat? Estarà suïcidant-se? Estarà fent de negre de Ana Rosa? S'obren les apostes.

req ha dit...

Jo vaig començar llegint al Jaïr per casualitat i d'allà vaig anar a petar a altres blogs que també em feien plorar del riure.
Així que sí. És una putada que hagi deixat d'escriure al blog , i sopbretot una putada que l'hagi tancat.
Deixin-lo que foti el que vulgui, però no deixin de criticar-lo a ell, i a tots.

tito ha dit...

Aixo es l'odiesfera, la que a jo m'agrada (no em considero odisferic, pero magrada la filosofia). M'encanta veuer aquest debats i estic completament d'acord amb la darrera frase del post, la del napalm. i a mes vull felicitar al markutis, sempre m'havia demanat d'on havia sortit aquell puta selleg.

Algu ha dit "tothom fa el mateix i ja som molts" o alguna cosa parescuda... aixo es vere, pero supos que ens sua el cojons. Gran comunitat.

Mike Tracking ha dit...

Té vostè raó en tot. Absolutament tot. Mare meva, se m'havia passat aquest post, i això que en soc lector habitual des de fa mesos.

Posts com aquest seu, em fan entrar unes ganes boges de crear un blog i començar a dir tot allò que no em sembla bé. Vamos, el que ara faig en un .doc, però en un post a un blog.

En fi, felicitats per parlar tant clar. Les coses que fan cagar, fan cagar i en aquest món no hi ha res sagrat. El senyor dominguez ara viu del "cuento", doncs mentre li vagi bé perfecte. Ara, renegar del passat d'un mateix i amagar-se'n, és de les coses més tristes que es poden fer en aquesta vida.

Felicitats, de veritat.

He llegit per aquí coses com "fer-se gran" etc..., res, conec molta gent que es fa gran i continua pensant com sempre. I tampoc estic d'acord amb això de que és una mica com "el pare de tot" ja que ningú és el pare de res i menys d'escriure i explicar aquelles coses que cadascú considera importants o necessàries de ser criticades.

Un cop més i amb això acabo, felicitats i gracies per haver-ho escrit.

PD: La segona hora no val una puta merda i l'EGM així ho dirà

PD2: Polònia, també comença a fer ferum a cremat, no?