dijous, 9 de setembre del 2010

Dropo

Si fessim una enquesta ràpida a la gent que ens envolta una majoria aclaparadora estaria d'acord amb l'afirmació que dormir és un plaer. Això passa perquè la gent no descansa prou hores i perquè llevar-se quan el cos ha dit prou és un luxe de cap de setmana. I no sempre. Hi ha qui manté una disciplina fèrria amb el mínim de vuit hores de son diàries. Hi ha qui pateix d'insomni i s'acostuma a passar amb moltes menys. Hi ha qui fa torns de tarda i es pot permetre anar a dormir de matinada i llevar-se a mig matí. I hi ha qui treballa de nit i dorm de dia. Cap d'aquestes situacions genera rebuig social si és per circumstàncies laborals. Ara bé, com se t'acudeixi dormir de dia per decisió personal hi ha un adjectiu esperant-te a la cantonada: Dropo.


La major part de l'any el dia està dividit en 14 hores de llum per 10 de foscor i algú ha decidit que les primeres tenen més valor. El món està pensat per a tots aquells que estan disposats a viure sota la dictadura del sol. Jo dic que a la merda. De nit és quan fem les coses més rellevants de la nostre vida. N'hi ha prou amb una mica de memòria. De nit son els nostres records més divertits o és quan el món es neteja de persones i es produeix el silenci. De nit reflexionem sobre el que de debò ens importa. La nit és la coartada perfecte per atrevir-se. I sí, de nit és quan més és folla o almenys s'intenta.

No és casualitat que quan algú ens explica que dorm de dia sentim una repentina mescla de llàstima i menyspreu. La llàstima és perquè som conscients de que això el converteix en un marginat. Algú que es veurà irremeiablement empès a estar fora de la societat i relacionar-se només amb éssers nocturs com ell. El menyspreu és perquè en el fons li tenim enveja.

9 comentaris:

Senyor Merdevalista ha dit...

Aquí un cada dia dorm menys hores perquè dóna la casualitat que els seus índexs de productivitat són més elevats durant la nit que durant el dia.
Llàstima que passi factura.

Anònim ha dit...

Ha estat tots aquests dies dormint?

Josep ha dit...

No és el mateix dormir de dia perquè vols (rotllo Joaquín Sabina) que dormir de dia perque has de treballar de nit (personal de neteja, flequers, etc.).

I ja posats, els que estan pitjor són els que fan "corretorns": una setmana de matí, una de vesprada i una de nit. Conec algun cas i és criminal.

Anònim ha dit...

http://blogs.e-noticies.com/josep-maria-vall/juan_carlos_i_el_fratricida.html

meta.N ha dit...

Són uns fills de puta aquests. Xenòfobs horaris.

Remitjó ha dit...

Una de les tares amb què vaig sortir de fàbrica és aquesta: no puc quedar-me al llit fent un poc de mandra. Quan òbric els ulls, una força estranya m'empeny a llevar-me. Fins i tot dissabtes i diumenges.


Hagués preferit un "elevalunas eléctrico"

x ha dit...

l esser huma deu ser una especie diurna dic jo...

Markutis ha dit...

@Anònim: Tu vols que em tanquin el blog, oi? Per cert, una lectura molt edificant la que enllaces. Merci.

Sergi ha dit...

Els corretorns que diu el mestre Josep sí que ho tenim ben fotut. I més si et desperta la teva companya de pis posant a tota castanya el "Hombres y mujeres y viceversa".