dilluns, 16 de març del 2009

Òptica blaugrana: Pronòstics (II)

Divendres ja vaig amenaçar amb tornar a escriure una d'aquestes entrades futbolístico-premonitòries que tant interessen als meus lectors si el Madrit no perdia a Bilbao. Com qui avisa no és traïdor, passo a detallar la segona (i definitiva) previsió pel desenllaç de la Lliga 2008/09.

Previsió pessimista:

1. Barça 89 punts (7 guanyats, 2 empatats i 2 perduts)
2. R. Madrit 89 punts (10 guanyats, 2 empatats i 0 perduts)

Al Madrit, després de superar l'examen de San Mamés amb polèmica, li auguro una llarga ratxa de resultats positius per les bondats del calendari. Des d'ara i fins la jornada 35 espero 5 victòries consecutives dels merengons davant Almeria (J.28), Valladolid (J.30) i Getafe (J.32) a casa, i dues més en visites a Màlaga (J.29, la més complicada) i Huelva (J.31). En aquest mateix període considero que el Barça pot cedir dos empats a Valladolid i Getafe, dos camps de dimensions reduïdes i dos equips avesats a defensar amb molts efectius i sortir a la contra amb perill. Al finalitzar la jornada 31, el Madrit es veurà a 2 punts del Barça, pletòric de confiança i esperant que el Sevilla tregui algun punt del Camp Nou la jornada 32. Per sort, l'equip de Guardiola rendeix millor contra rivals d'entitat (sobretot a casa) i guanyarà al Sevilla.
La jornada 33 serà decisiva. Un empat del Madrit al Sánchez Pizjuan i un triomf del Barça a Mestalla faran créixer l'avantatge culé fins als 4 punts. Però el que podria haver sigut un cop definitiu a la moral madridista no ho serà perquè la jornada 34 ens depara un Madrit-Barça que pot deixar els blancs a només 1 punt del lideratge. Com això és una previsió pessimista, auguro una derrota barcelonista al Bernabeu, però no ho és tant com per imaginar un triomf merengue de més de dos gols de diferència per moltes puntades de peu amb permissivitat arbitral que hi hagi. Aquest aspecte és molt important perquè de sortir derrotats del Bernabeu per menys de 3 gols el Barça tindria 1 punt d'avantatge més el goal average (i en cas d'empat pesaria el global, on hi tenim un +22 sobre el Madrit).
La jornada 35 serà de consolidació, amb triomfs del Barça sobre Vil.la-reïal al Camp Nou i del Madrit a Mestalla contra un desintegrat València. La jornada 36 arribarà la punxada definitiva del Madrit amb un empat al dificilíssim camp del Vil.la-reïal. El Barça ho tindrà més fàcil per guanyar a Mallorca. Arribats a aquest punt, amb tan sols dos partits més per disputar i un avantatge culé de 3 punts sobre el màxim rival, el Barça matarà la Lliga al Camp Nou contra Osasuna (J.37). Els resultats del Madrit les dues últimes jornades seran completament irrellevants, ja que els 3 punts de diferència més el goal average deixen la Lliga matemàticament sentenciada. Tot i així, suposem que els merengues guanyen a Mallorca i Osasuna (cosa difícil perquè aquests dos equips s'estaran jugant el descens i el Madrit ja no s'hi juga res) i el Barça perd contra el Deportivo l'última jornada.
La màxima diferència de punts obtinguda serà la que hi ha actualment: +6. La mínima arribaria la jornada 38: +0.

2 comentaris:

... ha dit...

Ai collons!
Això ja semblen les declaracions aquelles del Sànches-llibre en que calculava com l'Apañó no baixaria, ara fa uns anys... Algo així com:

"si guanyem la setmana que ve seran tres punts, més els tres que ells perdran, i si sumem els dos de l'empat de la jornada següent a mi em surten 13 punts..."

Esperem però que no haguem d'arribar a un empat de punts... i que el Madrit punxi tant que s'enfonsi en merda putrefacta a la UEFA...

Anònim ha dit...

És més, auguro un allau d'errors arbitrals per a la 38 jornada...