divendres, 8 de maig del 2009

Suècia

Comença a rosegar-me la canoca dels collons aquesta maleïda mitificació envers tot el que ens arriba dels països nòrdics. Especialment, de Suècia. Tot va començar quan el tío Paco va decidir obrir les portes de bat a bat al turisme i els nostres pares i/o avis van idealitzar el concepte 'sueca'. En realitat, les sueques són dones andrògines gegantines amb més superfície d'espatlla que els jugadors de l'USAP de Perpinyà i l'únic mèrit de les quals va ser ensenyar més carn de la habitual a una població masculina acostumada a masturbar-se amb la simple visió d'un genoll. Més tard, durant la transició, tots a flipar amb la utopía de les democràcies nòrdiques i el seu estat del benestar. Un benestar tan collonut que Suècia està entre els països amb un índex més alt de suïcidis, per molt que s'entestin en enmascarar-ho amb l'excusa de que és un tòpic i en realitat el que passa és que són tan desenvolupats que porten l'estadística millor que ningú. Això per no parlar de l'alliberació sexual de la dona. I aquí llençaré un missatge a totes les fèmines de Catalunya: si no us poseu sostens se us cauran els pits fins als genolls com a les negres dels documentals i heu de saber que mentres no sigueu de raça caucàsica i més rosses que la cervesa l'únic que us separa de ser rumaneses és la depilació làser.

Afronte'm-ho d'una puta vegada: ens l'han colat amb la idea de la vella Europa moderna i evolucionada. En aquest país tenim la tendència a fer-li festes a tot el que vé de Suècia i això sovint significa pretenciós, simple, sobrevalorat i de dubtosa qualitat. Només així s'explica que ens hagin encolomat ABBA, Ikea, Henrik Larsson o...

Doncs això. Que si es tracta d'adorar a un fill de puta minoritari que crea la seva obra amb l'única base ideològica de martiritzar al pobre espectador ja tinc a l'Albert Serra i si lo que mola tant és tenir un país ultracapitalista, car i sexualment promiscuu a les ciutats i ultracatòlic, racista i conservador a les zones rurals tampoc cal anar tan lluny. Algú ho havia de dir.

22 comentaris:

... ha dit...

Tot i ser un enamorat de Suècia per diversos motius (bàsicament haver-hi viscut tranquilet i de puta mare allà) també he de donar la raó a en Markutis. Ens han colat per l'ojete dos-cents-mil tòpics sobre Suècia.
Així que faré la llista de coses que a mi NO m'agraden de Suècia:

- Si et poses malalt és realment difícil arribar a veure un metge. El tràmit passa per parlar amb un contestador, un parell d'infermeres, convèncer-les que t'estàs morint, etc...
- No pots comprar ni aspirines sense recepta.
- Les sueques són massives ! 2x2 metres és la mida estándard, i estan bones fins que tenen 25 anys, després cauen en picat fins a convertir-se en trolls de les muntanyes.
- La burocràcia sueca és més capquadrada i intolerant que la de casa nostra.
- La gent no es fa notar ni et demana per passar en un passadís del súper, simplement t'empeny (i ho atribueixen a la timidesa de parlar amb desconeguts).
- El futbol dels seus equips fa cagar.
- Si no vius amb la bicicleta sota el cul perquè prefereixes caminar et miren raro.
- Beure una copa de vi entre setmana és gairebé pecat. Això sí, divendres a les 16:00 disparen el tret de la marató de l'etanol que dura fins diumenge a les 21:00.
- Les dones que són mare s'han d'esclavitzar a cuidar els fills, perquè per això els han tingut (i que no facin gaire merder al parir, que et diran que ets una exagerada si dius que t'estàs morint de dolor).
- La festa es redueix a mamar fins a caure a terra (sovint sobre les 20:30-21:30).
- Els pubs tanquen a la 1:00 (a les grans ciutats potser a les 2:00).
- L'alliberació sexual només és certa si estan borratxes.

I alguna altra cosa però és igual...
Au, visca Suècia ! :D

Josep ha dit...

No serà un pla per a repoblar les zones d'alta muntanya?

Pensem-hi

Unknown ha dit...

Perdoni, pero al Larsson ni tocar-lo! Primer perquè està mort i no disposem de cap vident perque es pugui defendre a travès d'ell.

I segon, perquè jo estic enganxada a la seva trilogia.

Per tota la resta... pot dir el que vulgui de Suècia, jo no penso anar pas fins que el canvi climàtic no fagi que puji la temperàtura uns 20 graus en aquell país. Fins aleshores, a mi no em pensen veure el pèl.

Unknown ha dit...

Sra. Kashna, digueu-me agosarat, però diria que confoneu aquest Larsson (http://ca.wikipedia.org/wiki/Stieg_Larsson) amb aquest altre (http://ca.wikipedia.org/wiki/Henrik_Larsson).

I és que és una altra puta mania dels suecs dir-se tots més o menys igual, la-polla-en-vinagre-son.

Unknown ha dit...

Bé, ara anant al tema d'aquest article.

Teniu tota la raó que Suècia està sobrevalorada i les sueques encara més.

El problema és que aquí molts homes perden el cul quan veuen una rossa, però permeteu-me que us digui que on hi hagi una bona morena mediterrània, amb les seves corbes ben posades, a les sueques les poden empaquetar amb tots els putos mobles d'IKEA i enviar-ho tot junt a Lapònia.

Ei, i pregunto: qui és el subnormal que dibuixa les instruccions dels mobles d'IKEA? El mateix que posa els noms? Un fill de la gran puta és el què és.

Markutis ha dit...

@Albert: Així dona gust, tenir comentaires que parlen amb coneixement de causa i dignifiquen les merdes que un escriu.

@Josep: Si vostè ho diu jo m'ho crec.

@Kashna: Un cop més, em sobrevalora. El meu Larsson, Henrik Larsson, és un futbolista que jugava al Barça. Qui ha quedat pitjor, vostè o jo? No em respongui!

@Pere Llufa: Li confessaré que durant la meva adolescència i primera joventut jo era molt de rosses. No em pregunti perquè, però un bon día em vaig començar a fixar en les morenes i fins avui.

Del tema Ikea, posaria la mà al foc que ens prenen el pèl i algú es descollona inventant aquests noms a l'atzar. Oi que es compraria una estanteria Klüperfünd? Veu? Massa fàcil.

Unknown ha dit...

val. No penso contestar.

Anònim ha dit...

Molt d'acord i sobretot en el tema de les rosses que és l'únic dels que enuncia que mai m'ha arribat a importar una merda en la vida quotidiana, però nota: les blanques són totes "de raça caucàsica" siguin de Suècia o de Sudàfrica.

Anònim ha dit...

"Comença a rosegar-me la canoca dels collons aquesta maleïda mitificació envers tot el que ens arriba dels països nòrdics. Especialment, de Suècia."

PLAS, PLAS, PLAS.

Algú ho havia de dir, collons.

Anònim ha dit...

I a més, el pitjor dels suecs són els seus putos Volvo.

Markutis ha dit...

Home, ie komori! Veig que s'ha cansat de fer l'anònim.

Anònim ha dit...

??

Faig l'anònim ocasionalment per altres blogs, en aquest no hi tinc per costum comentar.

Anònim ha dit...

i la raó és que no s'hi diuen gaires gilipollades ni em fa venir ganes de trollejar. De totes maneres quan postejo una opinió totalment entrant a pinxo i buscant bronca, però perquè és la meva opinió, sense ganes de trollejar, solc donar la cara.

Es deu equivocar d'anònim?

Anònim ha dit...

un exemple és en el blog de la iaiapunkarra on sempre postejo amb el meu nom perquè el trobo autèntica merda i només el visito perquè té enllaços a blogs com el seu, que llegeixo sovint però que no surten a la llista del blog del Jair Domínguez, i com que anar ficant les adreces una per una és un pal... i evidentment perquè llegir estupideses t'alegra el dia, conegut efecte Lossantos

Valero Sanmartí ha dit...

I no ha pensat en muntar-se un bloglines? Si hagués de fer un Top5 de blogs el del Jaïr pot comptar que hi figuraria, però també és cert que no pot enllaçar tots els blogs que valen la pena. A més, si mal no recordo el blog d'en Markutis figurava a la seva llista abans de canviar el disseny. M'equivoco?

Anònim ha dit...

Ie Komori:

Jo als blogs que considero una autèntica merda, no hi perdo pas el temps entrant-hi.

O és que has vist mai que hagi entrat al teu blog?

Josep ha dit...

ALEEERTA senyor Markutis, que té una baralla de galls al blog. He dit galls, no gais, colla d'obsessos.

Ara convé saber gestionar el conflicte. Cal engreixar-lo i animar a embolicar la troca? O mirar de posar pau?

I ja posats, pot ser que el senyor Ie Komori sigui un troll ocasional del meu blog?

Unknown ha dit...

jo només vull dir que... en realitat no li semblarà tan puta merda el bloc de la iaia si creu que la seva selecció de blogs és tant bona. Té molt bon gust! això ho ha de reconeixer!


facis un blogrol com diu el Valero, i deixi en pau a la gent.

Markutis ha dit...

@Josep: crec que la elecció és molt clara. Posar pau mai, que amb la tonteria vaig sumant comentaris i com vostè sap em pagen un ECU per cadascún d'ells. I atiar-ho tampoc, perquè els meus comentaires es defensen prou bé solets i la defensa del senyor ie komori és un repte massa gran pel meu sofisme incipient. Per tant, cadira, crispetes i a gaudir.

@Jaïr: Senyor brillant, com sé que amb aquesta nova dèria seva de fer coses encara que no valguin la pena de tant en tant fins i tot em llegeix, invocaré la seva presència. S'adona del monstre que ha creat? Aviat la gent es fotrà d'hòsties per demostrar que estan relacionats amb vostè d'alguna manera.

Pare Bukkàkez ha dit...

Bah... volia dir quatre coses però Nostra Senyora del Down ens diu que no s'ha d'engreixar el troll.

Anònim ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

@ Markutis:

Pau? Però si no hi ha cap guerra! He trollejat i ho admeto. A més no he entrat aquí trollejant, he entrat aquí fent un post normal. I vostè s'ha equivocat d'anònim.

@ Josep:

No, no s'emocionin, senyors! De la colla de l'humor-odi, que crec que són els millors blogs que es fan en català, només he trollejat a cal Gené i a ca la punkarra (que bé, no fa un blog d'humor-odi però és igual), i tots dos cops ho he fet amb el meu nick si no m'equivoco. Al seu blog només hi vaig comentar nosequè sobre Sants un cop.

@ Punkarra:

Ja ho he dit, l'efecte Lossantos és fantàstic. Vostè no el trobarà a faltar ara que li treuen el programa? I sí, el meu blog no és gaire bo, de fet per això no l'actualitzo gairebé mai, i per això he abandonat tots els que he anat obrint.

@ Valero:

Gràcies.