dijous, 27 d’agost del 2009

Mite vivent

Futbolistes que despertin el meu interès fora del terreny de joc hi ha més aviat pocs. És més, si d'alguna cosa m'ha servit tenir contacte directe amb futbolistes professionals en algún moment de la meva vida és per adonar-me que l'aureola els hi queda molt gran. Però hi ha excepcions.

Fernando Marqués, un excèntric.

Fernando Marqués va néixer a Madrid el 4 de desembre de 1984. Criat al barri de Vallecas, va començar a despuntar a les categories inferiors del Rayo Vallecano. La primera temporada que va ser convocat pel primer equip, l'any 2001, en un entrenament li va plantar els cinc dits de la cara a un company per deixar les coses clares d'entrada. Aleshores encara era juvenil, però va jugar 10 partits a la Primera divisió. El Rayo va acabar la temporada perdent la categoría però a l'any següent Fernando Marqués ja era un habitual a les alineacions de l'equip a Segona (25 partits i 2 gols).

He sentit garrulo?

Enlluernat per la seva velocitat, els seus regats endimoniats i la seva joventut el Racing de Santander va decidir fitxar-lo l'estiu de 2004. Però en aquella època ja circulava el rumor de que si hi havia alguna cosa comparable a l'enorme talent del jugador eren el seu ego i passió per la farra. Les habituals sortides nocturnes sovint li impedien assistir l'endemà als entrenaments, fins que una d'aquelles nits va finalitzar a les 5 de la matinada estampant el seu cotxe a la plaça de l'Ajuntament de Santander en un generós estat etíl.lic. Però va ser després de donar-li un cop de cap a l'entrenador per fer-li veure que la seva negativa a passar un control rutinari de pès anava de debò que en van tenir prou. Per treure-se'l de sobre, i provocant un gran disgust en el gremi hostaler cantàbric, el Racing decideix traspassar-lo a l'Atlètic de Madrid.

Seguint la filosofia Romario, si no surto no jugo bé.

Comença jugant al filial i ben aviat es converteix en l'estrella de l'equip. Quan l'Atlético destitueix l'entrenador Carlos Bianchi a la segona volta i decideix posar a la banqueta a Pepe Múrcia, entrenador de l'Atlético B, aquest fa jugar a Fernando Marqués amb el primer equip i de seguida es fica l'afició a la butxaca revolucionant els partits amb la seva vistosa manera de jugar. Tan bon punt li demanen que torni a entrenar amb el filial se li creuen els cables i passa del tema. Per evitar conflictes el cedeixen al Castelló, on el jugador aguanta un partit abans de fer l'espantada i tornar a Madrid adduint atacs d'ansietat. De tornada a la capital es salta un control policial nocturn amb el seu nou vehicle de gran cilindrada i a l'Atlético el deixen per impossible.


Ja ho diuen que l'alcohol engreixa.

La fama que el precedeix evita que signi amb cap equip espanyol i decideix provar sort a la lliga grega amb el modest Iraklis, on de nou es converteix en ídol i fins i tot li penjen videos homenatge al youtube. Allà hi juga dues temporades, del 2007 al 2009, fins que s'afarta de jugar en una lliga de merda i de nou es troba sense equip. Aquest estiu el seu representant l'intenta convèncer per a que faci uns dies a prova amb el Celtic de Glasgow, que juga la Champions League, però el jugador no es presenta. En aquella mateixa època als fòrums d'internet es poden llegir coses com aquesta:

"Soy de Vallekas y conozco bastante a este chaval, la última vez le vi jugando en un equipo municipal de F7 y no es coña. Este chico de la cabeza nunca ha estado bien y es una pena por que era muy bueno. La última vez le vi con Negredo tomandose unas cañas en una terraza vallekana cada uno con un A5. Por lo visto de lo que gano en el medio año que estuvo en grecia sin jugar no le queda n pavo. Una pena"

"este señor si esk se le puede llamar asi monto un espectaculo lamentamble en el torneo de el escorial de futbol 7 despues de ser expulsado por agredir a un rival y luego en la entrega de trofeos demostro su poco categoria lanzando el trofeo de subcampeon contra la pared"

Ahir, després d'una setmana de prova Fernando Marqués va fitxar per l'Espanyol. Al club de Cornellà confien que el jugador hagi madurat i que als seus 24 anys per fi pugui demostrar tot el que apuntava des que era un juvenil. 5 equips, 1o tatuatjes i 15 canvis de look després, el jugador promet que no decebrà la confiança que han dipositat en ell. Feu-me cas, no perdeu ni un segon i aneu a demanar-li un autògraf a aquest George Best vallecà. Abans que sigui massa tard.

12 comentaris:

Trebor ha dit...

És vostè molt millor periodista que qualsevol d'aquest bandarres que escriuen en Marcas i Mundos Deportivos. Ha estat una anàlisi tant meticulosament perfecte com graciosa. El seguiré puntualment, a veure en quins 'barullos' es fot. Voto per esperar que li provoqui una tríada a De la Peña entrant amb el seu A4 al camp d' entrenament.

CusCus ha dit...

Ostres, això és la "Guia Marc" ara? Estic confús.

Jo del Marqués aquest n'espero tardes glorioses al Cornellà amb totes les chonis y juanis animant-lo, celebrant un gol fent l'helicòpter cara a la grada juani... Ara, ves que no hagi estat l'espanyol l'únic equip que s'h atrevit a fitxar-lo sabent segur que córrer amb el cotxe no correrà: el cruixiran a multes, perdrà els punts i passats 3 entrenaments, haurà d'agafar el metro.

bule ha dit...

Aquest noi reuneix les millors característiques de Romario i Cantona. Amb aquest tio l'Espanyol potser es salva fins i tot abans de l'última jornada.

Á.M. ha dit...

És el tipus de xusma que necessita l'Español, aquesta és la seva veritable base identificativa.

Valero Sanmartí ha dit...

Encara m'estic debatint sobre si la comparació amb George Best m'agrada, m'ofen, o les dues coses a la vegada.

En tot cas, molt ben vist.

PS: també m'estic preguntant si aquest galifardeu té suficient classe com per ser un Best cañí. Probablement no. Però té l'Espanyol prou classe com per ser un club. Hi hauriem de pensar.

Valero Sanmartí ha dit...

Però té l'Espanyol prou classe com per ser un club?

(Només volia aclarir que al missatge anterior m'he descuidat l'interrogant)

Què t'anava a dir ha dit...

Aclarirem a què es deu la forma QUADRADA del tarro de Marqués a la primera foto?

Modgi ha dit...

Ens l'ha venut realment bé, aquest pàjaru. Podria fer un especial sobre 'fumbulistes liantes', markutis. Només tinc una pregunta: quan el veure fotent-li collejas al tamudo? Espero que aviat.

... ha dit...

M'he quedat escagarrinat de la trajectòria brillant del xusmín aquest... espero llegir ben aviat algun titular del tipus "Detienen al jugador del español Fernando Marqués por liarse a puñetazos con un hincha de su club en una discoteca de la zona Hermética"

sr. Manel ha dit...

Acollonant biòpic sr. Markutis!! Espero que els rumors sigui certs:

http://www.sport.es/default.asp?id
publicacio_PK=44&idioma=CAS
&idnoticia_PK=640684&idseccio_
PK=804

Imagini's veure una dupla atacant Marqués-Sergio García!

Markutis ha dit...

@Trebor: Li agraeixo, però ja fa temps que em vaig adonar que el món del periodisme esportiu no és el meu. Per lesionar en De la Peña no cal tant.

@CusCus: Estarà content de que el Mallorca comenci guanyant, bandarra! A Cornellà el Marqués es trobarà com a casa, sí. Vol dir que els votants primigenis del Montilla no són intocables per la llei?

@bule: Què gran el Cantona! No sé com s'ha posat d'actor amb el futur que tenia al món de les arts marcials.

@Brandon: Hi ha rumors de que ben aviat hi haurà una oferta perica per Sergio Busquets.

Markutis ha dit...

@Valero: Fer el sacríleg sempre és un plaer. Sóc conscient de que comparar George Best amb Fernando Marqués és com comparar Déu amb un gitano, i mai millor dit. De clubs amb poca classe les carreteres secundàries en són plenes.

@Què t'anava a dir: Vostè perquè no trepitja l'extrarradi, sino sabria que farà un lustre la moda era portar el cabell com un electroduende (pels més joves, com un Lunni).

@Modgi: En realitat escriure aquest post ha sigut com explicar un acudit del Chiquito. T'has de currar una mica de parafernàlia perquè el final és molt fluix.

@Albert: Zona Hermètica? El veig més a un Bar Pepe regentat per xinesos i amb la persiana abaixada des de la 1 de la matinada.

@Sr. Manel: Massa tard! Sembla que Sergio García fitxarà per una altre paradís del garrulisme: Valencia. Em costa imaginar-los a Segona però no seré jo qui subestimi el poder d'aquest bon home.