dimecres, 21 d’octubre del 2009

Terrorisme d'Estat

Avui no estic per històries ni collonades pretesament enginyoses. Només tinc ganes de bordar. Potser és degut a que darrerament follo menys que el xofer del papa o a que m'endinso inexorablement a les pantanoses aigües de la més absoluta intolerància però crec que ja ha arribat l'hora de dir prou. Caos i destrucció, senyors. És l'única sortida.

Tornant de la feina per autopista he descobert que han instal.lat 100 metres d'escorrancs al peatge que travesso dos cops per dia. Què collons és un escorranc? Ni puta idea. Ho he buscat al diccionari. És el que en castellà s'ha dit badén de tota la vida. Si algú en sap la traducció correcte al català que me la digui, que li ho agraïré. Ja us dic jo que no és aquesta. Deia que 100 refotuts metres d'infernals protuberàncies sobre la calçada que t'obliguen a frenar en sec si no vols destrossar-te els pneumàtics. Col.locades amb mala llet, al davant i al darrera del peatge. No especialment altes, més aviat rugoses, però de les cabrones. De les que el primer dia com que no hi comptes les passes a 80 frenant amb temps de sobra per aturar-te a la barrera i et tremola el volant com si s'hagués de desprendre. De les que a la llarga et desballesten la suspensió del cotxe.

Per si baixa algún astronauta que encara no ho sap jo treballo informant de la situació del trànsit. Si no m'avorreixo puc passar-m'hi hores mirant aquest peatge per càmeres. En tres anys que fa que tinc aquesta possibilitat no he vist ni un sol accident de gravetat en aquest punt concret de la xarxa viària. De fet, no tinc constància de que n'hi hagi hagut ni de lleus. I, creieu-me, ho sabria. Però això és el de menys. El de més és dir les coses pel seu nom. El nom en concret és terrorsime d'Estat. Perquè us feu una idea de la magnitud de la tragèdia, ara mateix acostar-se a aquest peatge és un recital de llums vermelles accionant-se de forma sobtada. És l'equivalent a trobar-se un accident múltiple taponant els quatre carrils de la via. La senyalització continúa indicant reduïr a 60, però a la pràctica has de passar l'obstacle a 20 o 30 km/h per minimitzar l'impacte. En un marge de 100 metres.

Ja no és que sigui una actuació molesta, que ho és, és que també és estúpida i perillosa. La perversió del sistema és tal que si demà hi ha una desgràcia i mor algú en aquest punt de l'autopista els culpables ens diran que aquest és el motiu per seguir fent encara més coses com aquesta. Desconec el qui i el perquè de la decisió, però me la bufa. Els hem d'aturar. O ens volen cardar el cotxe o la vida o la salut mental. O ells o nosaltres.

17 comentaris:

Josep ha dit...

El que dius és més greu del que sembla. Salvant les distàncies, em recorda una frase de Josif Stalin, "un mort és un crim, mil morts són una estadística".

Nens asmàtics mors per la contaminació atmosfèrica.
Motoristes amb extremitats amputades per les tanques antipànic.
Punts negres a les carreteres.

La llista es fa inacabable.

Anònim ha dit...

A veure si ho he entès bé, han posat ressalts a l'entrada i sortida del peatge? Estan tontus?

Aquesta gent que posa ressalts, n'és conscient de que aquest són una de les putades més grans que li pots fer a qualsevol cotxe amb una suspensions dures? El meu Alfa Romeo té dos anys justos, però ja té un parell de grills que han aparegut precisament pels ressalts, i això que els agafo quasi parat. Hem de comprar tot terrenys?

El dia que hagi de canviar els meus amortiguadors, petats per tan ressalt, me'ls pagarà l'administració? I l'increment del consum de combustible que suposa frenar i tornar a accelerar contínuament?

Quina putada, Markutis, quina putada.

Molon labe ha dit...

Bé suposo que quan s'acabi el pla renove del Govern, d'alguna manera s'han de canviar els cotxes... a part amb la de pasta que han donat amb el pla "E" s'han obres del tot inútils, i suposo que entre elles la que comentes, i per cert que si vas en moto i plou no et dic cada cop que n'agafes un d'aquests, sembles el Lorenzo carrera si carrera també...

Oriol ha dit...

Jo també pateixo aquests ressalts cada dia i estic completament d'acord amb tu. Ara és molt més fàcil que hi hagi accidents degut a les frenades d'última hora.

Combinant això amb els radars i les limitacions a 80 (variable fins a 40!), aviat sortirà més a compte anar a peu...

Napalm per a tota aquesta gentussa ja!

CusCus ha dit...

Fets, no paraules companys!

Paguem-los amb la seva medecina. Un parell de pics, una nit i això es torna a nivellar com Déu mana.

Valero Sanmartí ha dit...

A mi, tot el que sigui incitar a l'odi i a la destrucció, ja em va bé. Però he d'admetre que amb qüestions de trànsit no n'entenc ni un borrall, ja que per mi una politja ja sobrepassa les meves nocions "d'enginy infernal".

Si volen, jo m'apunto per subjectar les torxes. Però si volen fer un manifest, només comptin amb mi per la part dels insults.

c.e.t.i.n.a. ha dit...

Algú a Autopistes té un amic-parent-conegut que té una empresa que es dedica a instal.lar resalts i....

En Millet segur que en sap alguna cosa

Anònim ha dit...

Per començar, és perillosíssim (ara bé, després a buscar l'alcohol com a culpable, i si no ho troben i un xòfer intenta esquivar un obstacle, se les carrega igualment. Tot menys admetre que estan posant pals a les rodes).

Després, no tenen en compte la gent que pateix de l'esquena, cervicals i altres mals.

Després, que quan és de nits i vas caminant per un carrer amb ressalts (sobretot els "esquenad'ases"), és com si t'anessin fent llargues tota l'estona.

Ara és la puta moda a tots els pobles de posar-ne fins i tot a la carretera principal. Però resulta que si tens un senyal que te posa 50, HAURIES DE PODER PASSAR AQUELL RESSALT A 50. La realitat és que si no redueixes a primera, en molts casos i segons el cotxe, no el passes.

Després, si un cotxe tunning o simplement molt baix no el passa i aquest cotxe HA PASSAT UNES HOMOLOGACIONS (ITV), té dret a circular per la via pública asfaltada.

Per cert, el xofer del papa no folla?

Anònim ha dit...

I les motos... Ni anant gairebé parat, te'n pots lliurar d'una hòstia amb els ressalts aquests. Perquè els de ferro pots resar cada cop que hi passes perquè no se t'hi esgarrinxi una roda i te'n vagis a prendre pel cul, que és el que volen els polítics de nosaltres (sempre i quan primer els hi hàgim pagat els impostos, és clar).

tito ha dit...

me cac en tot, ens em tornat subnormals o que pasa.

Els putes "badens" son una eina del dimoni.

Jo soc de mallorca i aqui no fan falta massa einas d'aquesta mena, per que les carreteras que tenim son tan desastrosament penoses, que si se't passa pel cap anar un poc mes rapit del que es pot (i no es pot molt) ho pagas amb la puta mort entre tonelades de ferralla retorçada (o com es digui).

Pero tenir boens carreteras (com les que teniu per alla) i inundarlas amb aquesta merda es de fills de puta o, com be has dit, de terroristes (terroristes fills de puta)

Modgi ha dit...

Amb aquesta foto podria inaugurar una sèrie de personatges 'matables' amb un puntet vermell al cap (queda automàticament fora de concurs l'amma dels abracets que et refrega les mamelles). jo deixo la proposta, markutis.

Sergi ha dit...

A sud-america, que de conservar cotxes en saben una estona, sempre que es troben un baden d'aquests el passen a primera. Ep! i jugant amb l'embrague perquè no es cali.

Unknown ha dit...

Jo he vist carrers en pujada, que ni en primera te'ls puges, amb ressalts instal·lats.

Què t'anava a dir ha dit...

Fora de tema: a què es deu que darrerament, en el seu perfil, ens regala la vista amb la seva magna efígie? I va canviant l'angle.
Es deu a algun motiu en concret?

Markutis ha dit...

@Josep: Tenir comentaristes com vostè és una benedicció perquè sempre dónen una pàtina intel.lectual de legitimitat a la pura ràbia que hom escup.

@Lo Gené: Com ho llegeix. A l'entrada i a la sortida del peatge. On no hi ha mitjana han posat la tira de ressalts de punta a punta de la calçada i tal dia farà un any. Per cert, ho havia promès, així que gràcies per la parauleta "ressalt". Miri que a la feina tinc el Termcat del trànsit, però ni puta idea.

@Molon labe: Com no en tinc no havia pensat en el tema de les motos, però pitjor m'ho posa. Això sí, ja sap que de motoristes només hi ha dos tipus, oi? El que ja s'ha caigut i el que caurà.

@Oriol: Napalm! I doble ració pels ecologistes que cada vegada que et queixes d'una cosa d'aquestes et diuen que és culpa teva perquè agafes el cotxe. En bicicleta per l'AP7 els faria anar jo cada dia fins a l'àrea de servei de l'autopista on treballo.

@CusCus: Exacte. Més bandalisme i desobediència civil fa falta en aquest país!

@Valero: Jo abans era com vostè. El dia que necessiti el cotxe no em vull ni imaginar el que pot sortir d'un cervell com el seu.

@C.E.T.I.N.A.: M'ho crec. I tant si m'ho crec. Ara que està de moda parlar d'informes idiotes, si el món del trànsit no fos tan avorrit i s'hi posés algú...

@iaiapunkarra: Sóc conscient de que aquest és un dels seus temes. En quant al xofer del papa, un home que porta amunt i avall un octogenari verge envoltat d'escolanets, bisbes, capellans, monjes, vidues i casades de l'Opus no ho ha de tenir gaire fàcil per conèixer dones follables.

@tito: Es mil carretades de putes sagrades, mecagumdéu!

@Modgi: Qui vulgui iniciar una nissaga de personatges amb el juganer puntet infraroig entre cella i cella, endevant.

@Sergi: Al meu barri que se't cali el cotxe significa que ets un marica petaculs que no mereix conduïr i és motiu d'escarni i vergonya eterna.

@Pere llufa: Envii'm una foto, com l'últim cop que em vaig mostrar incrèdul, i la penjo al post.

@Què t'anava a dir: És un experiment sociològic. Volia veure l'efecte que això tindria en la opció "escriu tan bé que me'l follaria" i, efectivament, la disminució de clicks ha sigut progressiva.

Dr. Muerte ha dit...

Segur que hi ha alguna conspiració que pretén que hi hagi més accidents per tal de col·lapsar els hospitals i així haver d'apujar els impostos indirectes de sanitat en la benzina i així evitar que la gent agafi el cotxe. Entre els que no podran pagar i els que estaran morts, mutilats o a l'hospital s'hauran acabat les retencions... en el fons ho fan pel bé comú...

Josep ha dit...

Moltes gràcies!

A disposar.