dimecres, 18 de novembre del 2009

Jijí Jajá

Hi havia una vegada un país d'acudits. Un lloc on gradaven tant que fins i tot hi havia experts en la matèria, persones amb l'única missió de memoritzar tants acudits com fos possible per a disparar-los quan se'ls hi demanés. En aquella època, els explicadors d'acudits eren tan cèlebres que la gent fins i tot pagava per anar a veure'ls actuar o comprava uns estranys artilugis anomenats cassettes per escoltar-los al cotxe de camí al seu destí vacacional. La cosa va anar tan lluny que en un moment determinat els explicadors d'acudits tenien programes de televisió dedicats exclusivament a ells. Però un bon dia el país d'acudits es va convertir en un país de monòlegs i els explicadors d'acudits van caure en desgràcia. La gran majoria van desaparèixer i d'altres van intentar reconvertir-se sense massa èxit.

Evitant la completa desaparició l'acudit es va convertir en una cosa gairebé clandestina, acotada a l'àmbit privat i només reivindicada per autèntics outsiders de la societat. Condemnat a l'amateurisme, alimentant-se d'actualitat efímera i sovint associat als conceptres retro i degradant, l'acudit sobreviu ocult al nostre subconscient esperant la seva oportunitat.

A mi, ahir, em van explicar el millor acudit del món. Un que és tan bo i fa tanta gràcia que no el penso compartir. Un acudit nou però intemporal i alhora collonut que si sou molt afortunats potser us arribi per una altre banda. Però jo me'l guardo i ho seguiré fent com a càstig, fins que aquest país que ja està deixant de ser de monòlegs per passar a ser d'sketchos desperti del seu encaterinament per l'enginy forani i retorni als seus orígens.

16 comentaris:

Anònim ha dit...

Aposto a que és el del culé, madridista, rossa i gorda en un vagó de tren.

Anònim ha dit...

Ara ens ha deixat amb les ganes!

Anònim ha dit...

Monòlegs o mongòlegs? Si hi ha espectacle més odiós en aquesta vida, és un que es pensa que fa gràcia fent monòlegs per fer riure. I si es posa unes ulleres de cul de got, directament afusellat.

Què t'anava a dir ha dit...

Perdona? Parles de la història de l'acudit en aquest país i no dediques ni una sola línia monogràfica al MAGNE chiquito de la calzada? Me l'inclous dins de Genio y Figura! I va ser el gran Spin Off!!

jair d ha dit...

expliqui el puto xiste. n'hi ha que vivim d'esprémer el talent de la resta.

Josep ha dit...

Hi ha una evolució de l'humor? Aquesta evolució és lineal i inevitable? En cas afirmatiu, què vindrà després de l'estupor??

I sí, collons, expliqui l'acudit.

Unknown ha dit...

En aquest país només hi ha hagut un xistaire: Eugenio. La resta, pura merda.

Així que un cop mort, què importa?

Sergi ha dit...

Em sumo a la plataforma "expliqui l'acudit".

Molon labe ha dit...

Eissss i que n'hi ha que triguen mesos en fer un monòleg, hòstia ja el podrien fer bé... enlloc de monòlegs quasi que encícliques

Markutis ha dit...

@Anònim: No ho és, però si el vol explicar... El format personatges en vagó de tren no el consideraria pas nou.

@iaiapunkarra: Hi ha monòlegs i monòlegs. Però estic d'acord amb vostè que un gilipolles fent un monòleg és més gilipolles. De fet, els blocs no deixen de ser monòlegs.

@Què t'anava a dir: Repassi els links que trobarà una referència exclusiva al seu ídol.

@Pere Llufa: Ho tinc comprovat, el 80% dels acudits de l'Eugenio no feien ni puta gràcia. Sobrevalorat.

@Molon labe: No s'equivoqui. En el món dels monòlegs l'única cosa difícil és entrar. Un cop ets a l'endogàmia ja pots fer qualsevol merda en 5 minuts que t'aplaudiran.

@Albert B. i R., jair d, Josep i Sergi: No em dóna la puta gana. A més, ja se m'ha oblidat.

Pare Bukkàkez ha dit...

Quin farol s'ha tirat, punyateru!

Josep ha dit...

Estic per muntar un grup de Facebook "Vull colpejar l'escrot del Markutis amb guia telefònica de Mèxic DF fins que ens expliqui l'acudit"

c.e.t.i.n.a. ha dit...

No serà el del capità Tomàquet?

Markutis ha dit...

@C.E:T.I.N.A.: Oooooh! Quina ràbia d'anunci!!!

Dr. Muerte ha dit...

La iaia m'ha fet pensar en aquest individu...

http://www.youtube.com/watch?v=YwOfHHB-JpU

mrpage ha dit...

Aquest acudit no existeix.