dimecres, 23 de desembre del 2009

Catalunya cutre

Molta literatura s'ha fet de la llegendària facilitat amb la que els nostres veïns del sud cauen en el nyap i l'esperpent. I això és una injustícia històrica. En un pas més de la meva incansable lluita per assolir la plena normalització i reconeixement de la pàtria em disposo a divulgar la Catalunya cutre. Perquè si ells són un país de pandereta nosaltres ho som de tamborí, que fa més nostrat. Encara no sé si es convertirà en una secció o es quedarà en una sola entrada testimonial, perquè la feina a fer per igualar tants segles de despropòsit és titànica. Però una nació capaç de parir la criatura morta del Fòrum, de subvencionar VickyCristinaBarcelona o convertir una religiosa en autoritat científica bé mereix l'esforç. Ho farem simbòlic i tot.


ESTEL

Ja ho deia el poeta de Verges...

"El meu país està emputit
que quan el sol se'n va a dormir
sempre hi ha neons roses pel camí"


Bé que ho saben a Bellvei del Penedès, el primer poble indissimuladament finançat per un putiferi. I és que el Club Estel, a part d'esbravar la líbido de veïns i visitants de la vil.la, patrocina des de fa 10 anys la Festa Major i esponsoritza les samarretes de l'equip infantil amb el seu magnificent logo. Però és que l'Estel també és més que un club. A les afores de Bellvei, gaudeix d'unes meravelloses vistes a la N-340 i disposa de serveis exclusius com ara sales de festes, suites de luxe i restaurant. No és estrany, doncs, que l'alcalde convergent l'hagi titllat al ple municipal de "millor empresa del poble" desfermant l'ira de la regidora socialista, que va córrer a escampar-ho pels mitjans de comunicació.

Per desgràcia, tot el que van trobar les hordes de periodistes que es van desplaçar al lloc dels fets com taurons ensumant l'espessa sang d'un semaler borbònic fent nudisme en aigües internacionals són retrets dels ciutadans a la resta d'empreses del polígon que es neguen a contribuir econòmicament a la Festa Major i bones paraules cap als amos del prostíbul. Pel que sembla, gràcies al Club Estel Bellvei del Penedès té una parada de taxi i les seves treballadores no només no molesten sino que són les principals clientes de les perruqueríes, farmàcies i botigues de roba del poble, a més d'unes bellíssimes persones que es dediquen a la professió més antiga del món voluntàriament i amb un somrís d'orella a orella. Llàstima que el passat 19 de març una operació policial va acabar amb 15 detinguts i la desarticulació d'una xarxa d'explotació sexual que, entre d'altres futileses està acusada de mantenir segrestada durant 3 mesos a una noia russa al Club Estel.

Ai, calla! Que les declaracions de l'alcalde van ser 4 mesos després de l'operació policial.

QUATRE BARRES

Barra nº1: Nico, jugador del Sant Crist Moldàvia de la Primera Territorial catalana es nega a ser substituït durant un enfrontament que el seu equip perdia per 2 a 0. L'entrenador i el delegat dimiteixen del càrrec immediatament al sentir-se desautoritzats i se'n van cap a casa a mig partit. Nico, a part de jugador, és el president del club. Fonts consultades per aquest bloc confirmen que el president és una toia.

Barra nº2: Familiars i amics de Bartomeu Muñoz, exalcalde de Santa Coloma, fan una col.lecta popular per a treure'l de la presó. Han reunit els 500.000 euros de fiança en només dos dies. Fonts consultades per aquest bloc ratifiquen que el socialisme és una secta.

Barra nº3: Els treballadors de l'empresa FFC Garraf Penedès es troben la nau industrial tancada i buida quan van a la feina el dilluns al matí. Primer els estranya, però comencen a lligar caps quan s'assabenten que el president, Francisco Fernández Chacón, està il.localitzable i la seva dona ha demanat una excedència a l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes. Fonts consultades per aquest bloc asseguren que el Carib ha passat de moda, que comencin a buscar per Dubai.

Barra nº4: Un espectador d'Els Matins de Tv3 truca a la tele i explica en antena com estafa a Hisenda i després blanqueja els diners comprant dècims premiats en connivència amb els bancs i les administracions de loteria. Al final de la seva intervenció, com si s'adonés de cop que acaba de confessar un delicte, l'espectador demana a en Cuní que no faciliti el seu telèfon als inspectors. Fonts consultades per aquest bloc declaren: Ramón, tu ets tonto!

8 comentaris:

x ha dit...

molt bo lo del poeta de verges...

Unknown ha dit...

Pregunta: el Club Estel fa descomptes als veïns? Quan els comerciants del poble fan el sorteig de la panera de Nadal, el Club hi posa vals per serveis gratis?

És que vull canviar de casa i triar per triar...

CusCus ha dit...

La barra #3 és molt típica a la Xina per cap d'any xinès. Vols dir que ara també importem costums, a part de quincalla i ordinadors?

Anònim ha dit...

Mai havia sentit la figura del president-jugador. L'estafador, tanta feina per a no pagar i ho esbrava per la TV al programa matinal de més audiència del país. Això és l'ego! Si no ho deia, petava!

Albhert ha dit...

En el seu repàs a la Catunya cutre, no oblidi fer esment dels equivalents catalans als folklòrics espanyols. Siusplau comenci pel binomi Pera pare/Pera fill. No hi ha rès més cutre que quan s'ajunten i es lloen les virtuts l'un a l'altre (es mengen les polles, vull dir).

Sergi ha dit...

De fet TV3 és bastant casposa en general. L'intent de recuperar la Trinca, per exemple, em sembla bastant cutre. Calia?

Markutis ha dit...

@Gat.telèpata: Ja ho ha tingut sempre això la música d'en Llach, que és per a homes i dones verges. El respecto molt com a persona, però el 80% de la seva obra fot dormir a les cabres.

@Pere Llufa: Els veïns no ho sé però ja t'hi pots pujar de peus que l'alcalde deu tenir forfait.

@CusCus: Ara em deixes sense paraules. Tot el que sé de la Xina és que ens estan envaint poc a poc. Han començat pels bars i quan els tinguin tots i ens en volguem donar compte només quedaran 1 km o 2 per conquerir.

@Albert B i R: M'hagués encantat estar present en aquell partit quan l'entrenador va demanar el canvi. Ja m'ho imagino: "Com em substitueixis és motiu de cese".
En quant al paio del telèfon, només li va faltar donar la seva adreça. Deu ser que el Sr. Millet ha posat la confessió de moda.

@Albhert: Els Pera i en Tortell Poltrona són les armes de destrucció massiva del poble català.

@Sergi: El programa de La Trinca no deixa de ser un Tú si que vales en versió nostrada. Amb això li ho dic tot. Però és que a sobre l'altre dia vaig descobrir que el concurs està amanyat. Hi ha actors professionals del musical camuflats entre els aspirants.

c.e.t.i.n.a. ha dit...

Ep, no confonem la Catalunya cutre amb la Catalunya queca, que és la de La Trinca, Joan Pere, la Lloll, la Beth, "El cor...", els quemacos, els escoltes, l'escolania de Montserrat, el "Nadal a tres bandes",... Ah, calla que el billar ara no ho fan per manaca de pressupost!