dimarts, 1 de desembre del 2009

Cultura rima amb caradura

Amb la mandíbula a l'alçada de l'angonal he vist avui per la televisió la manifestació de músics pels carrers de Madrid intentant retrocedir-nos a tots plegats al segle passat. "La música es cultura, la música es empleo!" cridaven. Que no, que no! Ni emule, ni spotify, ni goear, ni i-tunes ni hòsties! Lladres de merda! Fem cas d'aquest col.lectiu marginal de la nostre societat. Tots a comprar CD's com bojos. O no, millor cassettes, que es fan malbé abans i així els heu de tornar a comprar. No podem deixar que aquests pobres desgraciats passin gana i acabin tocant 'El Cóndor Pasa' amb una decadent flauta dolça en un encara més decadent corredor de la puta línia groga del metro. A més heu de saber, ignorants xucladors de l'artística sang autòctona, que com continueu sent així de fills de puta en 5 anys una maledicció progre farà desaparèixer la música de les vostres vides i us haureu de posar com a politono del mòbil un crit de la Belén Esteban.

Dos minuts després de flagelar-me, rescabalat del disgust inicial, m'he posat a pensar. Un moment, qui diu que són els caps visibles de la reivindicació?

- José María Sanz 'Loquillo'. Últims treballs discogràfics: 3 reedicions de discos antics, 3 recopilatoris (un d'ells en directe) i dos discos nous autoplagiant-se.

- Rosario Flores. Últims treballs discogràfics: 2 recopilatoris de grans èxits (un d'estudi i l'altre en directe), 2 discos de versions i un disc nou autoplagiant-se.

- Luis Eduardo Aute. Últims treballs discogràfics: 3 recopilatoris normals, un recopilatori en directe, un megarecopilatori de 7 CD's amb llibraco inclòs i un disc nou autoplagiant-se.

- Antonio Carmona. Últims treballs discogràfics: 2 recopilatoris de Ketama i un disc nou en solitari de fa 4 anys que per ser el primer no és autoplagi.

La plana major del futur de la música espanyola, vaja. I la meva pregunta és: Com teniu els sants collons de sortir al carrer a cridar "Nosotros trabajamos, no pirateamos"???

En fi. Qui convingui que em llegeixi bé perquè només ho escriuré una vegada. Senyors artistes, fent un esforç i donant per suposat que la seva obra sigui un bé cultural digne de protegir, el que els està matant no són les noves tecnologies sino l'alarmant manca de creativitat que exhibeixen.

Jo, personalment, he comprat més de 10 discos durant l'any 2009. Els he comprat després d'escrutar-los minuciosament a través de la xarxa per aquell afany col.leccionista un pèl idiota si vostès volen de tenir-los en suport físic a una prestatgeria i que tothom pugui veure que sóc un esteta decadent amb pretensions. I una mica també per escoltar-los a casa i al cotxe sense gaire complicacions i amb bona acústica.

Quan comparteixo arxius mp3 per internet o enllaço una cançó estic PROMOCIONANT l'obra d'un artista. Si les persones amb les que ho comparteixo arriben a tenir-ne la mateixa bona opinió, provablement acabin anant a un concert o promocionant-lo igualment. De fet, això ja es produïa abans de l'aparició de la xarxa de xarxes, quan intercanviava discos amb els amics, els escoltavem junts o directament en feiem copies. I, sobretot, el que passa ara és que tinc accés a tal quantitat de música que em puc permetre ser més selectiu i no quedar-me necessàriament amb el que escolto per la ràdio o veig anunciat a la televisió. Coses extraordinàries com aquesta:

Parleu clar, collons! Digueu que el que us molesta és la competència. No tenir el control. El fet que les noves tecnologies us igualin amb qualsevol marrec amb un mínim de talent i sense una distribuidora al darrera. Admeteu que us reventa que disposant del petit xiringuito que teniu muntat el vostre producte s'ensorri entre tones i tones de músiques diverses d'arreu del món, que us fot que amb això d'internet surtin nous competidors cada dos minuts. I reconegueu d'una puta vegada que teniu por de que els gustos musicals de la gent es basin en alguna cosa més que subornar les voluntats de quatre empresaris als que heu venut la vostre ànima. Sortiu al carrer a bramar que el que us indigna és que la gent tingui prou música a l'abast com per desenvolupar un criteri.

22 comentaris:

Sergi ha dit...

Aquesta gent ha de canviar el xip. Radiohead va ingressar milions per cobrar la voluntat de l'àlbum "in rainbows".
De pas acabaríem amb la tècnica que fan servir ara per promocionar-se: els duets infernals. Si permet que m'autociti ja vaig parlar fa temps de alicia keys + alejandro sanz, i ara estan sembrant el pànic a través de la radio com no es veia desde la guerra de los mundos de orson welles.

Dr. Muerte ha dit...

Gran post. No coneixia tal manifestació. Ramoncín no hi era? perquè ell és el rei del tocament de collons en pro d'una cosa que diu que va fer fa 20 anys...

Unknown ha dit...

El món de la música ha canviat i això tan senzill de veure, sembla que molts "músics" encara no ho han entès.

El negoci ja no està en la venda de discos sinó en els concerts, el merxandatge i allò que és impossible replicar a la xarxa i que, com a aficionat, t'aporta això tan suat del "valor afegit".

Les gravacions de discos i cançons? simples instruments de promoció de tot això que he dit.

El problema és que als concerts d'aquesta púrria no hi va ni Déu —i quan heu vist algú amb una samarreta d'Aute—? i necessiten aferrar-se a un model de negoci vell i caduc per veure quatre duros.

Si en són de caducs i subnormals, que l'alternativa que han trobat els molt fills de puta és recaptar via la SGAE.

I si no compareu: músics partidaris a compartir, músics en contra de la SGAE; músics en contra d'internet, músics a favor de la SGAE.

Sense adonar-se que tot això que fan, en comptes d'apropar-los a la gent, fa que en fugim d'ells com la pesta.

Anònim ha dit...

Jo només sé que aquesta setmana el govern holandès (recordem, país on putes i drogues són perfectament legals) s'ha carregat www.mininova.org. Senyors, tota Europa està igual, la dels progres i l'altra (que a França volen començar a xapar connexions a internet).

En el meu cas, la meva contribució a aquesta sèrie de mesures és que a casa meva no entra NI UN sol disc de música espanyola (ni catalana), i que els meus cd i dvd són tots comprats a Andorra. I iPod, discs durs, etc. comprats per internet a empreses estrangeres.

Sa puta mare.

Valero Sanmartí ha dit...

Aquests pobres d'esperit es pensen que no venen per culpa de la internet quan en realitat no venen a causa de l'extinció de les engrunes de talent que algun dia van tenir. I que consti que estic essent MOLT BENVOLENT quan parlo de "talent".

RaT ha dit...

estic amb vos

Oriol ha dit...

Em sembla que s'ha equivocat Markutis, m'ha semblat llegir que deia que era una manifestació de MÚSICS. I encara tenen els collons de dir que volen poder accedir a la nostra compta bancària... Amb tot el què roben amb l'SGAE!

I això ho dic jo que sóc prou estúpid com per comprar-me un munt de música (igual que en el cas del Sr. Gené, res "nacional") i que fa molts i molts anys que vaig a la Fira del Disc.

Modgi ha dit...

M'has posat catxondu markutis! anem a rebentar els aparadors de l'sgae! jo tenia cd's del loquillo i els vaig portar a vendre al mercat de sant antoni, no per pagar-me la droja sinó perquè es foti.

Avui la gent que vol saber de música pot saber-ne DE VERITAT. I això els hi ha aixecat les faldilles a aquesta colla de vividors de 3 acords.

Canviant de tema, el recurs del taud de cartró a les manis ja cansa.

Anònim ha dit...

Senyors, pensin una cosa, que aquesta colla de malparits són on són perquè durant una colla d'anys eren la ÚNICA opció musical.

Mentre a la resta del món escoltaven els Stones, aquí el que teníem era el Duo Dinámico. Mentre d'altres tenien als Smiths, aquí tocava tragar amb els Hombres G, mentre uns podien escoltar Joy Division aquí feia concerts Ramoncín.

Com no s'han de queixar, ara que se'ls ha acabat el xollo i tothom pot accedir a la MÚSICA.

A ells els sua la polla que jo tingui 300 bootlegs dels The Jesus and Mary Chain, el que els emprenya és que siguin dels Jesus and Mary Chain i no de Chenoa. En el fons el que desitjarien és un retorn a l'autarquia.

Anònim ha dit...

Ens estan obligant a escollir entre la Flores, En Carmona, l'Aute i tota aquesta tropa sociata del No a la Guerra?

Crec que abans em compro uns bongos, em faig unes rastes polloses i m'en vaig a fer el perroflauta en el barri vell d'alguna ciutat.

c.e.t.i.n.a. ha dit...

La mani no era pas de músics(si poden dir que Chenoa fa música), aquests anàven només per donar suport, per que els que es manifestaven eran els treballadors de "l'industria musical". O sigui dels mateixos paios que ens volen vendre si o si la merda dels 40 Principales o de la puta MTV encara que no ens agradi: Paguen a las radiofórmules per que la punxin, obliguen a las grans superfícies a colocar els seus discos als llocs més visibles, falsejan las llistes de vendas, etc, etc...

I a sobre ens demanen la nostra solidaritat. Fills de puta!

El senyor gerent ha dit...

C.E.T.I.N.A, estic amb vostè. El tema va més enllà de l'autoria de la puta música. El tema ja arriba a teledirigir-nos en el consum musical.

Per cert, que vaya puta merda de músics... fot anys que no en sento cap d'aquests que es passejaven per Madriz.

Fills de puta !!!

Aiii Sant E-mule gloriós, Aii Sta Sputifly formosa....

Anònim ha dit...

Aquests pseudo-artistes no se n'adonen dels avantatges que els comporten les noves tecnologies. Són tan rucs que es manifesten contra el seu propi bé. Ara bé, què es pot esperar d'uns persoantges així?

El Cagón Justiciero ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
El Cagón Justiciero ha dit...

Joder. Volia fer un comentari i m'ha quedat un post:
http://elcagonjusticiero.blogspot.com/2009/12/la-cultura-subvencionada-es-manifesta.html

Fills de puta. Tots.

x ha dit...

una vergonya !

Què t'anava a dir ha dit...

Tio, no sé com t'ho fas que començo a llegir un post teu sense opinió al respecte i acabo amb un carregament de dardos impregnats en curare disposada a defensar les idees que defenses davant de tot aquell que gosi contradir-te.

D'això se'n diu capacitat de suggestió. I fots por, francament.

Com diu Sergi, Radiohead amb "in rainbows" tira per terra tot allò que ens vulgui venir a explicar Rosario Flores.

Senyor Merdevalista ha dit...

Que els follin a tots. No produeixen res nou en anys, quan ho fan la qualitat equival a la d'un cagarro i a sobre ens obliguen a pagar una morterada per un CD. Què cony s'han cregut, aquests fillsdeputa?
SGAE i radiofòrmula dels collons...!

meta.N ha dit...

Amen a tot.

A més, coi, és com si es manifestessin un grup de banquers. No queda seriós.

Una salutació.

Unknown ha dit...

No us enganyeu. Aquest post és només una excusa per poder penjar el video de Total Eclipse, a que si? :P

negrefluix ha dit...

m'agradat molt el resum que has fet dels darrers treballs publicats per aquells que es consideren "estandartes de la cultura" quan en realitat son, com bé dius, uns senyors (i senyores) caradures.

Anònim ha dit...

Vestida així, la chenoa em posa tontorrón, tu.

Si no ho deia, petava.