divendres, 13 de març del 2009

Òptica blaugrana: Pronòstics

No és per fardar però encara no fa ni 4 dies de l'eliminació del Madrit a la Champions i ja es comencen a complir els meus pronòstics.

De fet no és per fardar en absolut, perquè això era més previsible que el desenllaç d'un capítol d'Águila Roja. Hem de tenir clar que aquesta portada del Marca és misèria i companyia en comparació al que ens espera les properes setmanes. Amb una excepció, si palmen aquest cap de setmana a Bilbao es farà realitat aquella famosa portada de l'Sport.

Ara bé, també us dic que si jo fos el director d'un diari esportiu madrileny ara mateix m'estaria fregant les mans: amb un triomf a San Mamés comença la campanya del 'Podemos', i amb una derrota la que comença és la campanya electoral blanca, amb setmanes i setmanes de portades amb possibles fitxatges per generar il.lusió. I és que la premsa esportiva és com el PP al País Valencià, sempre guanya.

Mentrestant, jo he fet els meus càlculs i em veig amb cor de vaticinar dos escenaris possibles pel desenllaç d'aquesta temporada futbolística 2008/09.

Previsió realista:

1. Barça 91 punts (9 guanyats, 1 empatat i 2 derrotes)
2. R. Madrit 84 punts (8 guanyats, 3 empatats i 1 derrota)

Pel Barça de Guardiola, 4 triomfs consecutius en els 4 propers partits, sense Champions pel mig en els tres primers. Punxaran la jornada 31 amb un empat al camp del Getafe, quan tota l'atenció estarà centrada en la tornada dels 1/4 de final de Lliga de Campions. Després hi haurà victòries treballades al Camp Nou contra Sevilla i al camp del València. Tot seguit, al Bernabéu es perdrà perquè ells es juguen l'honor i nosaltres (en cas d'haver passat) estarem a un sol partit de classificar-nos per la final de la Champions. Passi el que passi en aquesta hipotètica semifinal, d'aquí al 27 de maig ens podem centrar en guanyar a Vil.la-reïal a casa, la final de Copa i el Mallorca fora, però cedirem una derrota al Camp Nou la jornada 37 amb Osasuna (de res, iaia) perquè ells es juguen la vida i nosaltres som campions de Lliga matemàticament i estem a 3 miserables dies de la final de Roma. L'última jornada partit intrascendent a La Corunya que guanyarem amb els suplents i un Eto'o buscant la Bota d'Or. En tot aquest temps el Madrit cedirà 3 empats contra Athletic (J.27), Sevilla, on estan esperant al Juande Ramos (J.33) i València (J.35), i a sobre palmarà amb el Vil.la-reïal al Madrigal. La màxima diferència serà de +10 punts al acabar la jornada 36 i la mínima després del derbi al Bernabéu, que ens posarem a +5.

Si el Madrit guanya a San Mamés, el dilluns posaré l'altre pronòstic, el pessimista. No crec que calgui.

4 comentaris:

Modgi ha dit...

Aquest Lass fa careta de que s'ho passa més bé al vestidor rodejat de petites tites blanques que no pas a la gespa. Avui he vist el ManU-Liverpool. Ens falta banqueta.

Markutis ha dit...

No sé si el Lass és gayer o no, però el que sí sé és que amb un arbitratge com el d'ahir el Barça no hauria perdut contra l'Espanyol al Camp Nou. És la diferència que hi ha entre treure sis grogues i una vermella directa a l'equip que estan cosint a patades o treure 7 grogues i una vermella directa per frenar l'agressivitat de l'equip que les dona.

Sobre la lliga anglesa, no em cansaré de repetir que està sobrevaloradíssima. L'entrada de milionaris als clubs ha fet que hi hagi equips amb superplantilles, però de futbòl poquet. Juguen com els de Tercera però amb futbolistes caríssims. L'any passat el Barça a la semifinal de Champions va demostrar contra el Manchester que si li treus la pilota i no els deixes córrer no són res. El que passa és que aquell equip del Rijkard no fotia un gol ni a l'arc de Sanmartí. Aquest any el Vil.la-reïal a la fase de grups ha empatat els dos partits contra el Manchester.

No és que la lliga anglesa sigui meravellosa (és molt maca de veure per l'ambient, això sí) és que les lligues italiana i espanyola estan en decadència.

Anònim ha dit...

No crec pas que hàgiu de patir, vosaltres. Nosaltres en canvi ho tenim ben magre, i més després d'ahir, de no ser capaços de guanyar al Betis.

Espero (i suposo que molts de vosaltres ho esperareu, encara que no sigui políticament correcte dir-ho) que aquest diumenge guanyem als pericos.

I un altre cop més, a Tv3 ja li poden donar pel sac. Quant feia que no retransmitien un partit diumenge a les 5?? que vagin llepant-li el cul a l'Espanyol, que jo -i molts com jo- ara ens mirem els partits per la sexta per no donar-li més audiència a aquests oportunistes de "la nostra".

Així ja no hauré d'escoltar les "injustícies" que patirà l'Espanyol contra l'Osasuna, pobrets ells catalans.

(ho sento, és que no puc amb ells)

Modgi ha dit...

Markutis, sento un respecte il·limitat per la seva persona, i fins i tot m'atreviria a dir que per la seva anatomia, però jo reso el jesusito de mi vida cada nit perquè no ens toqui el liverpool. Hi ha 3 éssers que han canviat el futbol anglès:
1. Arsène Wenger. Ja no hi té res a dir fins (mínim) d'aquí 2 anys.
2. Mourinho. Ídem.
3. Rafa Benítez. Patirem.