divendres, 9 d’octubre del 2009

FAQ!

Darrerament se m'ha acusat de misògin des dels comentaris d'alguns espais que no són el meu. Concretament, des de Can Bukkàkez i Can Muerte. Perquè em vé de gust i em dóna la gana explicar-me, intentaré respondre a aquesta pregunta: Sóc realment un misògin?

En primer lloc, cal tenir molt clar que des d'aquest bloc s'insulta. Amb més o menys raó, amb més o menys estil, però s'insulta. Hi ha altres autors, com per exemple el senyor Josep, que han expressat la seva voluntat d'evitar-ho. No és el meu cas. De les 154 entrades que he publicat fins avui no crec que sigui gaire senzill trobar-ne una que no contingui cap paraula malsonant o apreciació feridora. No veig el motiu pel qual les meves referències a dones en particular haurien de ser una excepció.

Una altre acusació que se m'ha formulat és la de titllar de putes a totes les dones. Deixant de banda que això és mentida, la realitat és que culturalment aquest és l'insult més contundent que se li pot llençar a un ésser humà de sexe femení, de la mateixa manera que pels homes la fórmula equivalent és fill de puta, de la qual també he fet ús i abús sense que se m'acusi de misàndria. No ho he decidit jo, això és així. En tot cas podriem discutir si el llenguatge és misògin o no. Fins i tot m'he titllat a mi mateix de puta ocasionalment.

Per tant, arribo a la conclusió de que la resposta a la pregunta és un NO rotund. I una conclusió secundària seria que la persona que m'acusi de misògin per insultar a una dona és sexista, hipòcrita i, sobretot, imbècil. És més, si no és per estupidesa, barrejar qüestions de gènere en atacs personals és d'una covardia i d'una pobresa moral abassegadores. És confondre el conjunt amb el jo i utilitzar-ho com a defensa. És l'argument dels dictadors, els sectaris i els que no tenen entitat pròpia. És, en definitiva, propi de putes i de fills de puta.

23 comentaris:

Josep ha dit...

Ai, estimat Markutis, un servidor procura no emprar paraules gruixudes ni insults gratuïts, però igualment m'acusen de faltar el respecte i de no respectar els altres!!

Pel que fa el patiment vaginogènic, un servidor (més vell que vostè, encara que vostè no s¡ho cregui) li aconsella engegar a prendre pel sac a tota la colla de tontes del cony que l'acusen de misogin.

Ah, en el cas del terme"tontes del cony" el plural que engloba masculí i femení es fa en femení, i no pas en masculí, com a gairebé totes les paraules en català.

Dr. Muerte ha dit...

Sr. Markutis, de misògin res, aquí tothom rep hòsties per igual. El que passa és que la gent es queixa massa i no entén que "puta" es diu des del "carinyu" interior de l'intestí gruixut, allà on la merda ja té forma de zurullo.
Sincerament crec que ha arribat una audiència que no està preparada per llegir certes coses, i que pretén canviar l'escència de l'Odisfera. Doncs no!
A totes les que acusen al Sr. Markutis només els puc dir: "Al pan pan, y al vino vino, y en tu culo mi pepino"

Anònim ha dit...

Zasca! Deies que et tractava puta a totes les dones? Doncs no, només a tu!

Valero Sanmartí ha dit...

Bé, ja sabem la doble moral que hi ha en tot el relatiu al "femellisme".

Jo l'altre dia em vaig indignar amb un article de l'Avui on es lloava a Tilda Swinton per no avergonyir-se de viure amb el seu marit (més vell) i amb el seu amant (més jove). Tot un exemple de dona moderna, deien.

Ara bé, que s'atreveixi algú a lloar a un home que viu amb dues dones, que llavors serà un ranci, un masclista, un abusador, i no un exemple d'home modern que subverteix les convencions socials relatives a la família i la parella sentimental.

Lázarus ha dit...

Si quant expresses una opinió personal no s'ofèn ningú es que ho estas fent malament.

c.e.t.i.n.a. ha dit...

"Yo no discrimino a nadie, para mí sois todos la misma mierda"
Clint Eastwood al "Sargento de Hierro":

Pare Bukkàkez ha dit...

"Puta" i "fill de puta" són conceptes molt devaluats, avui en dia.
Jo als meus amics els dic "puta" i "fill de puta" com a sinònim de punyeter, de pillo, de cabronet. I és una mostra d'amor i confiança.

Però hi ha gent que li ofèn més un "puta" que un "escòria", "subnormal" o "imbècil" seguint amb els cànons de fa anys. Per no parlar dels que són tan penosos que els pots descriure amb una extensa oració despreciant tot el que són, han sigut i seran, que si no hi troben l'insult explícit, no s'alteraran.
S'haurien d'actualitzar el firmware. Pel cul, concretament.

Pare Bukkàkez ha dit...

ABISO MULL INPORTANTE:
En Markutis odia tant les dones, que quan la seva filla pre-adolescent va tenir la 1a regla, la va prenyar perquè deixés de cridar durant 9 mesos "Ja sóc una dona! Ja són una dona!".

PASALO O FACEBUK SERA DE PAGO!!!!1

x ha dit...

No home no Markutis...!

LLiure relació entre significat i significant...postulat bàsic KHAN d ´entendre...

a més a més no et deus a ningú....

CusCus ha dit...

Señor Markutis,

avui en visitar el seu bloc, se m'ha obert una finestra fastigosa proposant publicitat e William Hill, la casa d'apostes britànica.

He aprofitat per sol·licitar que s'obrin apostes per les hòsties de Can Valero (això em sóna a polígon de ciuta de mallorca).

mcarbo2001 ha dit...

Com està el pati últimament...
He estat apunt de clickar el botó gruppie "escriu tan bé que me'l follaria".

El senyor gerent ha dit...

Entre les bufetades de Can Valero i les que en Markutis ens detalla, no serà que l'Odisfera està arribant a algun lloc / etapa / situació?

Sortint, per creixement natural, del seu reducte, i amenaçant altres realitats blogueres?

Que mala sueeeerte... no?

Anònim ha dit...

Sr Markutis, lo dels misògins i que deia putes a totes les dones, ho vaig dir jo, al blog del Dr. Muerte.
No el vaig acusar, vaig constatar un fet. Potser és que vostè s'expressa així normalment, i l'insult en sí el minimitza, no ho sé.
És cert que no el conec per saber si vostè és un misogin o no. D'entrada ho sembla. També li diré que conec dones que els passa al contrari, però no existeix la paraula que definiria a una dona "misògina", és a dir que sent tot el contrari que un misogin, però envers els homes. Increïble, oi?

Ah, no em considero cap puta, ni cap pobra d'esperit ni cap imbècil. Li dic el que penso, com fa vostè.

Anònim ha dit...

Pels que pensen que ha arribat una audiència que no està preparada per llegir certes coses, i que pretén canviar l'essència de l'Odisfera i coses semblants, només dir que tenen raó, jo sóc part d'aquesta audiència no preparada per llegir certes coses que m'indignen. Suposo que si estigués "preparada" em relliscaria totalment i em faria gràcia (jajaja) que se suposa que és l'objectiu que es persegueix en aquest món odisfèric: provocar, ofendre, riure? On sembla que no hi cap tothom, encara que siguem d'un altre pal.
Què passa? no puc venir i opinar amb vostès i alhora fer els meus poemes amb aspiracions literàries patètiques? és incompatible? s'ha de tenir un carnet de cabró o de puta odisfèrica? realment són tan oberts com semblen? o els intrusos els molesten? si hi ha alguna normativa que em pugui llegir, potser la meva ignorància no seria tan gran i no hauria entrat en plan pardal amb el lliri a la ma, pensant que els blogs en principi no són discriminatoris, encara que siguin de pals diferents.

mcarbo2001 ha dit...

I aquesta deu ser la companya de biblioteca del tal Albert aquell.

Anònim ha dit...

Ara he vist lo de "misàndria", vaja deu ser relativament nova la paraula.
Perquè fa un temps que hi havia un buit respecte a aquesta possibilitat.
Me n'alegro per la igualtat en la diversitat d'aversió.
Ja he après quelcom nou i del seu blog insultont. Li en dono les gràcies, Sr. Markutis. El saber no ocupa lugar per davant de tot!

Anònim ha dit...

mare de déu no conec a cap Albert de cap biblioteca, ni ganes!

Markutis ha dit...

Sap què, Sra. Arumí? Ho retiro. No és una puta. Per a ser una puta en el sentit que jo ho feia servir cal tenir un mínim de malicia i vostè és més aviat del gènere idiota. Bé, per a ser una mica més humil que vostè li reconeixeré que no ho constato però ho intueixo.

Per si no hi hagués prou amb a rabieta que li va agafar quan el Dr. Muerte li va dir que no li enllacés música de merda al seu bloc, 'només' ha necessitat 4 comentaris al meu per deixar clar que fa afirmacions absolutistes sense tenir ni puta idea de les coses ni mostrar el més mínim interès per conèixer-les, que té una comprensió lectora sota mínims i una incapacitat innata per detectar la ironía. I això últim no ho dic per mi sino per la seva resposta al comentari de mare_de_deu.

I li diria també que és patològicament naïf però que titlli de patètiques les seves aspiracions literàries demostra que no ha perdut del tot el contacte amb la realitat.

Anònim ha dit...

Vagi a la merda Sr. Markutis i insulti a la seva mare si vol i es deixa. No pateixi que no li tornaré a empastifar el blog amb la meva imbecil·litat.

Un plaer conèixer gent com vosté

Markutis ha dit...

Ho veu dona com no és tan difícil? L'odi sempre hi és, només cal deixar-lo fluir.

x ha dit...

jaja Markutis !!

.... el revés tenebròs de les persones , oi ?

la tristesa engendra por , la por engendra odi i d aquí al costat fosc es l .... ´Odisfera...

quins lords mauls !

jaja


PD

Helena , no t enfadis dona , si aquí estem per això , no t ho agafis en serio....si t insulten no passa res....total es text en una pantalla.....

Unknown ha dit...

Jo el que no entenc és perquè si una persona veu de quin pal va un blog... s'atreveix a opinar i després s'enfada perquè la tracten com a una més. si en un blog literari em diuen filla de puta m'ho pendré malament, però si m'ho diu en markutis, en Bukki, o en Dr. Muerte, m'afalaga.


I de misògen ben poc, el markutis no descrimina a ningú.

Dr. Muerte ha dit...

Estic ferit Sr. Markutis.
La srta Helena l'ha enviat a la merda mentre que a mi m'ha deixat un comentari d'allò més insípid on s'insinua que està ofesa i que no tornarà a passar pel meu femer. Reclamo des d'aquí un bon renec i una enviada a cagar com a mínim! Val que vostè la va tractar de puta, per després corregir-se i tractar-la d'idiota, però collons, o tots moros o tots cristianus hòstia!
Quina merda d'injusticia collons...