dissabte, 18 de juliol del 2009

Ibracadabra

Va començar a imposar-se aquest discurs ahir a la tarda per obra i gràcia de Fabian Ortiz. Pels que no conegueu el personatge, és l'únic periodista d'aquest país contractat exclusivament per a fer un marcatge individual com més violent i brut millor a un sol club. En aquest cas el Barça. De fet, és una labor tan mesquina que van haver d'anar-lo a buscar a l'Argentina, terra de centrals com Ayala o Pochettino que ja saben de que va aquesta feina. I aquí el tenim, instal.lat a Barcelona des de fa anys, buscant els tres peus al gat de l'actualitat blaugrana des de les seves columnes d'opinió a l'AS (perquè els seus articles també són columnes d'opinió) i a les tertúlies radiofòniques de les emissores catalanes. Una barreja explosiva de la clàssica prepotència autocomplaent argentina, l'antibarcelonisme inidissimulat i pretesament sarcàstic de l'escola Guasch i aquells aires de falsa independència i objectivitat que tant s'estilen al Grupo PRISA. Escòria en estat pur. Com deia, va ser ell el primer en plantejar l'hipotètic fitxatge d'Ibrahimovic en clau d'atac personal a Joan Laporta i, alhora, de redempció madridista.

Aquest matí, el MARCA ja compra la idea i la publica en portada amb la subtilesa que el caracteritza. És qüestió de (no gaire) temps que aquest ambient s'extengui a la premsa de Barcelona (aposto per El Mundo Deportivo i algún dels seus portabandera del ressentiment disfressat d'imparcialitat) i d'aquí al barcelonisme. Finalment, si es produeix el fitxatge, el culé tindrà un sentiment contradictori d'alegria per aconseguir una gran incorporació i remordiments per la percepció de que el seu club ha actuat malament. I a Madrid eufòrics d'haver-se gastat 200 milions, sense cap sentiment de culpa i repartint lliçons d'ètica.

És trist que ens deixem condicionar d'aquesta manera, però intentaré contribuïr a evitar l'inevitable aportant arguments de perquè ens prenen el pèl:

1. L'Ibrahimovic és millor que l'Eto'o. El suec té el mateix que el camerunès, remat, egoïsme i mala llet, però afegint-li desequilibri en l'1-contra-1, un xut potent, moviments d'esquenes a la porteria, visió de joc i bon llençament de faltes i penals.

2. L'Eto'o és un jugador amortitzat. Va costar 25 milions i t'ha donat 5 anys de bon rendiment, 3 lligues i dues Champions. Acaba contracte l'any que vé i no vol renovar, per tant o te'l treus del damunt o li pagues un altre any de sou i se'n va gratis.

3. No té importància com ho vulguis plantejar a nivell de xifres, el que es gasta el Barça són els 45 milions d'euros que es volia gastar pel Villa i que no va acceptar el València. Amb aquestes estimacions de 87 milions d'euros que fa la premsa madridista ens prenen pel pito del sereno perquè com valoren els jugadors com els hi surt de la punta de la fava podrien haver dit 50 o 200 amb la mateixa alegria.

4. Els dos jugadors que regala el Barça a canvi no els vol l'entrenador. Els diners que es pensaven ingressar per l'Eto'o (i que ell s'ha encarregat de que no s'ingressin perquè és com és) es volien invertir en el seu substitut i ja el tens. Al Hleb el cedeixes i si es revaloritza te'l quedes o en pots treure un benefici econòmic venent-lo, per tant és una inversió i no una despesa.

5. El Barça fins ara continúa cenyint-se al seu pressupost inicial, sense haver de demanar crèdits de 300 milions d'euros als bancs. Hi ha una diferència entre gastar el que no tens i gastar el que tenies previst.

6. Quan en Laporta parla de la política de fitxatges imperialista i prepotent del Madrid es refereix a que en Florentino presumeix de ser qui més diners ha pagat per un jugador i tanca les operacions en 10 minuts. Quant en vols? Aquí ho tens.

7. El Madrid amb el seu comportament ha inflat el mercat de traspassos i ho sap. La prova és que ara que se'ls hi acaba el pressupost no poden tancar cap més operació (Xabi Alonso, Ribery...) perquè tothom demanana més del compte. El Barça porta mes i mig negociant a tort i a dret i si es tanca això del davanter haurà gastat 50 milions en dos jugadors.

8. Desfer-se de l'Eto'o i comprar a l'Ibrahimovic eren dues peticions expresses d'en Guardiola. Si en Pep és el messies no serà tan desastrós aconseguir les dues coses de cop.

9. Si fins ara des de la Brunete mediàtica es deia que el Barça no feia els deures i que no tenia diners per fitxar grans jugadors com el Ribery perquè se li critica ara que demostri el contrari?

10. Si a la capital del reino borden tant és que ho estem fent bé.

12 comentaris:

mrpage ha dit...

A sobre, Fabián Ortiz és el doble de Ibracadabra. No ho haveu vist? S'assemblen.

Valero Sanmartí ha dit...

Madridista i argentí: lo millor de cada casa, vaja. A cada columna que escriu Jesucrist fa que no amb el cap.

Anon ha dit...

Per cert com el puto negre esguerri l'operació espero que algun grup skinhead de Barcelona es movilitzi per a que el "traspàs" d' Eto'o sigui definitiu.

Anònim ha dit...

Markutis, que no. No intentem buscar excuses, Etoo + Hleb + 45 milions és una animalada i una bestiesa. I demostra única i exclusivament una cosa: que la secretaria tècnica del Barça és molt, MOLT dolenta. I punt.

Grans fitxatges del senyor Txiqui: "La Gashina" Maxi, Ezquerro, Martín Cáceres...

PS: Hleb només necessitava adaptació. És un tros de jugador.

... ha dit...

Miri, si l'Ibrahimovic arriba a fitxar pel Barça serà la primera vegada que em compri una samarreta del Barça. Li tinc especial simpatia, suposo que m'ho van inculcar quan vaig viure allà dalt...
Que els senyors del Barça s'ho plantegin! vendran 1 samarreta més!!

Markutis ha dit...

@Lo Gené: A aquesta actitud autodestructiva em refereixo. Que els fitxatges de Txiki son una merda és una cançoneta que ja estic fart de sentir. Pel que sembla, ni el Ronaldinho, ni el Deco, ni l'Eto'o, ni l'Alves, ni l'Henry els va fitxar el Tkiki. Fixeu-vos que s'ha deixat de parlar d'Henry com a fitxatge del Txiki des que va començar a jugar bé i a fotre gols. Es veu que tampoc va fitxar al Larsson, ni al Giuly, ni al Belletti, ni al Márquez, ni al Keita, ni a l'Abidal, ni al Touré. El Txiki només va intervenir decisivament en els fitxatges de Mario, Ezquerro, Maxi, Gudjohnsen i Cáceres.

En canvi, el Monchi del Sevilla sí que és un gran secretari tècnic! Ell no la caga mai. No fitxa ni Mosqueras, ni Konkos, ni Chevantons, ni Kones, ni Daríos Silva, ni Hinkels, ni De Muls, ni Makukulas, ni Kerzhakovs.

Josep ha dit...

Si li dic que m'he perdut, em tractaran d'enze, de gai, o de persona feliç de no patir pel futbol?

Unknown ha dit...

Tranquil Josep. Si vostè és feliç així no caigui en la temptació.

No sigui que acabi com una servidora que l'any passat no sabia ni quants jugadors tenia un equip de futbol, i ara escolto el Primer toc quan surto de treballar, em miro els manolos a cuatro, i de tant en tant tafanejo el Marca.


Per sort, encara no he arribat al nivell d'entendre plenament aquest post.

sr. Manel ha dit...

Sr. MArkutis tertulià JA d'El Larguero. Gran anàlisi el seu! Li recomano un altre columnista odiós, aquest del Mundoportivo. El seu nom és Luis Racionero i és un d'aquells que té una columna sense tenir ni PUTA idea de futbol. Algunes perles: "Alves en defensa es jugar con uno menos", "El Barça no ganará nada mientras Valdés sea su portero", "Se ha de hacer un esfuerzo por Reina", "Repescar a Piqué es un error", "Txiki ha de aprender de Monchi"... I així podria estar tot el dia. La veritat és que si porta a l'Ibra per 40 kilos treient-se de sobre dos problemes com són el hleb i el negret... Caldria fer-li un monument!

http://www.elmundodeportivo.es/
gen/20090603/53716555377/noticia/
los-goles-de-museo-de-ibrahimovic.
html

Valero Sanmartí ha dit...

El Luis Racionero és també un intel·lectual d'aquells que afirmen que el maig del 68 estaven fotent llenya a París. Tot i que ell, avançat als seus temps, va canviar la francofília pels Estats Units, i les revoltes se les va menjar a Berkeley. Només per això, només, ja mereix la mort.

Josep ha dit...

El mateix Luis (o Lluís) Racionero que va escriure Cercamon?

Veig que encara segueix la moda normal-futbolera entre l'intel·lectualitat catalana.

Imitadors d'en Vázquez-Montalbán, que quan els culturetes rebutjaven el futbol per ser "l'opi del poble", ell el defensava.

Modgi ha dit...

Deixant de banda que el senyor racionero assegura haver-se convertit en pantera mentre menjava 'peiot'(sic?) amb en sánchez dragó, voldria afegir-hi un apunt:

L'any passat quasi fitxem adebayor x eto'o. He vist escopetes de fira amb més precissió.

Dit això, segueixo sense entendre que fa mes i mig ens el donessin per 30+eto'o i no el volguéssim.