dilluns, 5 d’octubre del 2009

Mala Sort (IV)

"Elemental, querido Juantxo". Pero muy elemental, eh!

Avui trencaré una mica les normes de la meva pròpia secció perquè el que us explicaré a continuació li ha passat a una altre persona, però us asseguro que m'indigna com si m'hagués passat a mi.

La meva germana té una amiga, i aquesta amiga té un xicot. A principis de setembre la parella va marxar de viatge. No era un viatge qualsevol, havia de ser el viatge de la seva vida. Tenien pensat desaparèixer durant un any sencer visitant el continent americà de dalt a abaix, a l'aventura. Per a fer-ho, havien deixat les seves respectives feines i tenien pensat invertir els estalvis de 30 i pico anys de vida. Dues setmanes després ja estaven agafant un avió de tornada a Barcelona.

L'explicació és ben senzilla. Fa 15 dies els Mossos d'Esquadra es van presentar a casa de la mare del xicot preguntant per ell. Pel que sembla, l'acusen d'haver-se introduït a l'ordinador d'un paio i d'extorquir-lo amb unes imatges compromeses que guardava en el seu disc dur, demanant-li 100.000 euros a canvi de no fer-les públiques. No només això, sino que ja s'hauria fet l'entrega dels calers davant dels morros d'un operatiu policial de 10 Mossos vestits de paisà que van ser incapaços de preveure que el delinqüent tingués la genialitat de sortir per potes. Aquest és un detall important perquè la pista que els va conduïr fins la casa és la IP des d'on suposadament es van enviar els correus electrònics amenaçants i allà hi viuen tres persones: la mare, el noi i el seu germà petit. De fet, el germà és l'únic que té números per a ser considerat un potencial hacker, ja que es dedica professionalment a la informàtica, però el van descartar com a sospitós perquè li sobren uns quants quilos i segons la nostre benvolguda policia autonòmica qui s'escapi gambant de 10 dels seus agents per força ha de ser un superatleta.

Total, que la mare, acovardida per la situació i pensant que potser el protegia, va mentir explicant que el seu fill era a Madrid. Van requisar la computadora familiar i van marxar. Un cop surten per la porta, la mare prèn el telèfon. "Fill meu, què has fet?". Superada la sorpresa inicial, el noi opta per trucar voluntàriament a la policia i aclarir les coses. "Miri, que no sóc a Madrid sino a San Francisco de vacances i no sé de què em parlen". Cagada pastoret. "O sigui que t'has fugat. Tú mateix, si no et presentes demà a la comissaria et posem una ordre de recerca i captura". Afortunadament el coeficient intel.lectual de l'agent que es va posar al telèfon donava prou de si com per comprendre, un cop el noi li ho va explicar, que tornar de San Francisco no és com baixar del poble i va deixar l'ultimàtum en 48 hores. I, au! A gastar-se 4.000 euros en dos bitllets per tornar a Barcelona, on li van prendre declaració durant 5 minuts i li van dir que ja es posarien en contacte amb ell un cop haguessin analitzat el seu ordinador i la jutjessa pogués determinar si l'acusava d'alguna cosa o no.

Parlo de coeficients intel.lectuals perquè només un curt de gambals o un grandíssim fill de puta podria passar per alt que:

a) Un hacker informàtic capaç d'introduïr-se en el disc dur de la gent i copiar-ne els arxius és impossible que tingui el poc enteniment d'enviar correus electrònics des de casa seva i sense enmascarar-ne la IP.

b) Abans de fer recórrer milers de quilòmetres a algú per prendre-li declaració es pot analitzar el seu disc dur per si hi ha proves del delicte, comprovar els seus moviments bancaris i/o preguntar-li si té una coartada (com és el cas).

c) Que per la teva incompetència no siguis capaç d'enxampar in fraganti un tío que tens davant dels morros no vol dir que li hagis de cardar les vacances de la gent. I, el que és pitjor, abans de cardar-li les vacances fotre-te-les tú, perquè el tio se'ls hi escapa a l'abril i no se'n preocupen fins al setembre.

S'accepten apostes. Quan siguin conscients de la inviabilitat de l'acusació i l'absolguin creieu que li compensaran els diners gastats inútilment? I el temps perdut? I el dany moral de tenir la certesa que el cos policial que t'ha de protegir és inepte i ridícul fins a l'extenuació? Ganes de matar, us ho juro. I mira que ni tan sols m'afecta directament. Però una cosa està clara, si l'haguessin vingut a buscar 15 dies abans s'hagués estalviat tota aquesta merda. Això sí que és mala sort.

18 comentaris:

Agnès Setrill. ha dit...

JHOO_DEERR! (No te traducció)

Anònim ha dit...

Però si vivim en un país de pandereta, i a sobre els gossos de quadra estan governats pel senyoret aquest de la foto, què vols?

Precisament dels d'aquest partit anava a escriure ara mateix. No sé per què Iniciativa és la Musa Major de l'Odisfera...

Valero Sanmartí ha dit...

Mira que n'havia sentit a dir, dels mossos, però aquesta ultrapassa totes les històries prèvies.

Un altre tema és que la història dóna per un guió. El que no tinc clar és si és més pròpia d'un telefilm dramàtic d'Antena 3 o dels mateixos germans Coen. A veure com acaba i decidim.

c.e.t.i.n.a. ha dit...

I el capullo del germà petit no te res a dir en totra aquesta història?

Dr. Muerte ha dit...

Sense paraules. M'ho crec perquè ho explica vostè Sr. Markutis, si no em pensaria que és una bola d'aquestes que corre per internet... és tant increïble que sobrepassa els límits de la estupidesa humana.

Josep ha dit...

No conec els turistes de pega, així que no en diré gaire cosa. En tot cas un parell d'apunts:

- La policia nacional i la guàrdia civil de l'època de Barrionuevo, Vera i Roldán no crec que fos millor que els Mossos de Saura o Tura.

- Les declaracions del germà informàtic han de ser contrastades. Forma part del protocol d'investigació.

- És el cocient intel·lectual, no pas coeficient.

Per tota la resta, flipant.

Un darrer apunt autobiogràfic: jo sempre he eixit innocent de tot el que se m'ha acusat, cosa que demostra que la policia i la justícia no funcionen com cal.

Markutis ha dit...

@Josep: No sé què collons m'explica del Vera i el Barrionuevo. Ara resultarà que és costè un d'aquests que es passa la vida comparant el present amb el passat per concloure que no estamos tan mal. Una actitud molt constructiva.

Això que diu de contrastar seria amb un cos policial seriós, però li ben juro que segons la versió que m'ha arribat (i és de primera mà, però li reconec que és versió perquè jo no hi era) el primer cop que van venir els Mossos el germà va dir: "I perquè no puc haver sigut jo, si també visc aquí?". I la contestació que va rebre és que no podia ser perquè està gordo.

Per acabar, li agraeixo que em doni la oportunitat d'ensenyar-li això:

http://ec.grec.net/lexicx.jsp?GECART=0031135

Si hi ha alguna cosa que em satisfà profundament és desenmascarar els perepunyetes que rectifiquen als altres.

@La resta: Sí que sembla mentida, sí. No negaré la meva tendència a exagerar, però en aquest cas us ben juro que no m'ha fet falta.

Josep ha dit...

Ai Markutis, jo no defense els Mossos d'Esquadra, només matise una miqueta.

La història és tan trista i patètica que per força ha de ser certa.

És més, el senyor Sergi BR té una interessant anècdota sobre els Mossos i la delinqüència per internet.

CusCus ha dit...

Senyor Markutis, si no sap com ajudar-los, estudii dret i faci's advocat. Té temps més que de sobres a partir d'ara fins al dia que els paguin ni que sigui els 4.000€.

Ah, i jo ho trauria de la secció mala sort. Em sembla injustament sarcàstic amb els pobres desgraciats. Jo ho posaria a la secció "Iniciatives".

Anònim ha dit...

Sr. Josep, no sigui pedant i estúpid. "Cocient" no existeix en català, a menys que provinguis d'Osca, parlis chapurriau i tinguis l'olla al foc. En tot cas, seria "quocient", i aquí les matemàtiques hi tenen poc a veure. Coeficient intel·lectual és el que li manca.

Magister dixit: http://ec.grec.net/lexicx.jsp?GECART=0031135

Josep ha dit...

Estimat Anònim:
té vostè raó. Això em passa per traduïr directament el web de MENSA.

http://ec.grec.net/lexicx.jsp?GECART=0112902

Josep ha dit...

I en tot cas, s'anomena quocient perquè és la xifra que representa la intel·ligència i que és obtinguda mitjançant la divisió entre l'edat mental d'un individu (aconseguida per mitjà de determinats tests d'intel·ligència) i la seva edat cronològica, multiplicada per cent.
http://ec.grec.net/lexicx.jsp?GECART=0112902

Modgi ha dit...

Mira que l'anècdota és bona, però ha desencadenat una discussió de merda.

Respecte al seu amic de l'amic, com a mosso no cal ser el puto colombo per saber que si et truquen des de san francisco per dir-te que ell no ha estat, no s'ha fugat.

Algú s'imagina el dioni trucant des de rio de janeiro per dir: "polis, que estoy en rio, pero tranquilos que yo no he sido". Bé, el dioni potser sí, però perquè és gilipolles.

Josep ha dit...

Això és ben cert, l'anècdota és bona.

Què t'anava a dir ha dit...

A mi també m'inquieta el paper del germà petit en tota la història. Ha dit esta boquita es mía?

A mi em foten enlaire el viatge de la meva vida i em carrego el Saura amb un bazooka.

D'altra banda, què esperàveu? El cos dels mossos és cutre. A mi em van entrar a robar a casa per la finestra i no van ser capaços d'agafar empremtes digitals del vidre, i això que es veien a simple vista! Lamentable.

Unknown ha dit...

jodeeeeer. quina putada, no? sento molt el que els hi ha passat, tu. Sempre sap greu enterarse de coses que els hi passat a gent uqe coneices. Suposo que després del disgust s'els hi hauran tret les ganes de tornar a muntar res... salutacions

El senyor gerent ha dit...

Ai, senyors, els mossos, els mossos, ...res home res, són quatre nanos que tenen afició a parar la moto del senyor gerent, i a fotre-li multes perquè no porta les ulleres graduades,....
i mentre tant, els col.legues d'en Markutis putejats...

Tot plegat, una puta merda Markutis.

x ha dit...

Que estrany que és tot plegat...

en fi....